x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Buget 2009 / Mai mulţi bani pentru sport

Buget 2009 / Mai mulţi bani pentru sport

20 Feb 2009   •   00:00

În urma negocierilor pentru bugetul de stat pentru 2009, activitatea sportivă din România va beneficia de sume mai mari decât cele de anul trecut, care vor fi cheltuite exclusiv pentru creşterea performanţei sportive, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii federaţiilor sportive.



Sumele alocate vor fi destinate şi pentru atragerea unui număr cât mai mare de persoane către practicarea unui sport, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) remis vineri Agerpres. În cadrul întâlnirii, ministrul tineretului şi sportului a prezentat strategia pe care ministerul o va adopta în acest an în ceea ce priveşte optimizarea şi eficientizarea activităţii federaţiilor sportive, precum şi criteriile după care vor fi acordate finanţările către fiecare dintre federaţii. Tot în cadrul acestei întâlniri a fost precizat şi motivul pentru care, până la acest moment, nu au fost negociate şi semnate contractele de finanţare a federaţiilor sportive de către minister. Din cauza procesului în curs a adoptării bugetul de stat pe 2009, Ministerul Finanţelor Publice a precizat în cadrul unui document oficial că ministerele nou înfiinţate nu pot angaja cheltuieli bugetare decât în baza acestuia. Pe de altă parte, federaţiile au invocat situaţia economică dificilă în care se află, mai ales în contextul în care foarte multi sponsori privaţi se retrag din sport, pe de o parte, precum şi faptul că sunt nevoiţi să acopere din fonduri proprii evenimentele sportive programate la începutul acestui an. "Imediat după adoptarea bugetului de stat pe 2009, reprezentanţii ministerului vor începe negocierile cu federaţiile sportive în vederea încheierii cât mai urgente a contractelor de finanţare pentru a nu prejudicia în niciun fel buna desfăşurare a evenimentelor şi celorlalte activităţi sportive", se precizează în comunicat

În cursul zilei de miercuri, 18 februarie 2009, ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, împreună cu secretarul de stat Octavian Bellu s-au întâlnit cu reprezentanţii tuturor federaţiilor sportive. Joi seara, parlamentarii au votat proiectul de buget pentru Ministerul Tineretului şi Sportului în valoare de 585,5 milioane lei.

×
Subiecte în articol: sport