x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bulgaria - Romănia: De la antrenament s-au dus la Palat

Bulgaria - Romănia: De la antrenament s-au dus la Palat

de Mihai Igirosanu    |    14 Noi 2007   •   00:00
Bulgaria  -  Romănia: De la antrenament s-au dus la Palat
Sursa foto: Gazeta sporturilor/

Tricolorii au fost prezenţi luni la Palatul Elisabeta, la "Seara Echipei Naţionale de Fotbal a Romăniei", in cadrul căreia s-au intălnit cu Regele Mihai I, Regina Ana, Principesa Margareta şi Principele Radu de Hohenzollern-Veringen.

Tricolorii au fost prezenţi luni la Palatul Elisabeta, la "Seara Echipei Naţionale de Fotbal a Romăniei", in cadrul căreia s-au intălnit cu Regele Mihai I, Regina Ana, Principesa Margareta şi Principele Radu de Hohenzollern-Veringen.

La eveniment, jucătorii au fost insoţiţi de preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi de directorul general Ionuţ Lupescu.

CADOURI. Selecţionerul Victor Piţurcă nu a fost prezent alături de tricolori, deoarece s-a aflat in acelaşi timp in Ghencea, unde a urmărit meciul Steaua - Pandurii Tărgu-Jiu. In cadrul intălnirii au luat cuvăntul Regele Mihai I, Mircea Sandu şi căpitanul echipei naţionale, Cristian Chivu, s-au făcut schimburi de cadouri şi s-a ciocnit o cupă de şampanie. Familia regală a primit din partea jucătorilor două mingi şi două tricouri cu autografe ale tuturor fotbaliştilor din echipa naţională. In schimb, Regele şi Regina le-au urat succes la turneul final al "europenelor" de vara viitoare, promiţănd să fie prezenţi la cel puţin unul dintre meciurile Romăniei din Austria sau din Elveţia.

PREGĂTIRE. Inainte de festivitatea de la Palatul Elisabeta, selecţionerul a condus un prim antrenament, la Mogoşoaia, 16 jucători efectuănd căteva alergări uşoare şi unele exerciţii specifice recuperării după meciurile disputate in week-end-ul precedent. Pe lăngă Adrian Mutu, indisponibil pentru ultimele două partide din preliminariile Euro 2008, de la şedinţa de pregătire au mai lipsit George Ogăraru, care a sosit abia ieri de la Amsterdam, dar şi cei patru jucători ai Stelei, care au evoluat in restanţa cu Pandurii, mai puţin Dorin Goian, suspendat pentru jocul respectiv. Dinamovistul Ştefan Radu s-a retras de la antrenament după doar 22 de minute, el indreptăndu-se spre vestiare alături de medicul Pompiliu Popescu.

Mutu, regretat

Portarul Bulgariei, Dimităr Ivankov, de la Kayserispor, a acordat o declaraţie războinică inaintea meciului de sămbătă seară, de la Sofia. "Şansele noastre de calificare nu s-au evaporat definitiv, dar e greu de crezut că se mai poate face ceva. Romănii au exagerat cu bărfele şi atitudinea negativă faţă de noi. Vrem să facem un meci bun sămbătă, să ne mulţumim fanii şi să invingem echipa Romăniei". Atacantul lui Tottenham, Dimităr Berbatov a afirmat că are o stare de spirit excelentă inaintea confruntării, dar pare uşor dezinteresat. "Am călătorit de la Londra la Sofia in avion cu actorul american Morgan Freeman, care va filma aici, mi-a făcut mare plăcere să-l cunosc", a spus atacantul bulgar. Cealaltă vedetă din lotul lui Dimităr Penev, Martin Petrov, de la Atletico Madrid, a spus: "Păcat că nu joacă Mutu, mi-ar fi plăcut să fie pe teren. Cred că interesul suporterilor pentru acest meci va fi uriaş. Vrem să invingem Romănia, după ce nici in meciul de la ei n-au reuşit să ne bată". Naţionala Bulgariei a făcut luni primul antrenament după reunire, chiar pe stadionul Vasil Levski, unde se va juca meciul de sămbătă, aseară pregătindu-se pe stadionul Gheorghi Asparuhov.

×
Subiecte în articol: sport