x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bundesliga / Wolsburg, o campioană fără...balcon!

Bundesliga / Wolsburg, o campioană fără...balcon!

de Ovidiu Ciutescu    |    25 Apr 2009   •   00:00
Bundesliga / Wolsburg, o campioană fără...balcon!

Wolfsburg are speranţe mari la cucerirea primului său titlu de campioană a Germaniei, dar are şi o mare problemă: Primăria din Wolfsburg nu are balcon, pentru a sărbători în buna tradiţie a prezentării trofeului de campion în Germania! Este chiar o problemă care a agitat Germania fotbalistică: unde vor prezenta jucătorii formaţiei Wolfsburg suporterilor lor trofeul de campioană?



Antrenorul lui Wolfsburg, lideră cu 3 puncte avans faţă de Bayern, cu şase etape înaintea încheierii campionatului, nu-şi face astfel de probleme. Pentru el "favorită pentru titlu rămâne Bayern". Bayern Munchen, de pildă, are cutuma sa la Primăria din Munchen, situată în Marienplatz: jucătorii şi staff-ul, îmbrăcaţi cu şpilhozene din piele apar unii după alţii pe balconul primăriei, ridicând în faţa a zeci de mii de suporteri "Schale", platoul de argint acordat campioanei. Dacă Hamburg, Berlin şi Stuttgart, celelalte pretendente la titlu, pot organiza ceremonia fără nicio problemă, întrucât primăriile lor au balcoane, la Wolfsburg, oraş-cetate din centrul Germaniei, acest amănunt arhitectural nu există, arată Agerpres.

Construită în 1958, Primăria locală este o clădire lipsită de farmec şi, mai ales, de balcon. O firmă din regiune, specializată în realizarea de containere, şi-a oferit serviciile către oraş şi club, propunând construirea unui balcon provizoriu, prin suprapunerea a două containere în faţa primăriei.

×
Subiecte în articol: sport