x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Căinii" au datorii de 600.000 de euro - "Suntem sclavii Ministerului!"

"Căinii" au datorii de 600.000 de euro - "Suntem sclavii Ministerului!"

de Daniel Stan    |    20 Noi 2007   •   00:00
"Căinii" au datorii de 600.000 de euro - "Suntem sclavii Ministerului!"
Sursa foto: Catalin Abagiu/

Oficialii campioanei susţin că plătesc o chirie de 2,5 milioane de euro pe an pentru a putea folosi stadionul. In replică, preşedintele CS Dinamo, Marcel Popescu, va acţiona in instanţă clubul de fotbal.

Oficialii campioanei susţin că plătesc o chirie de 2,5 milioane de euro pe an pentru a putea folosi stadionul. In replică, preşedintele CS Dinamo, Marcel Popescu, va acţiona in instanţă clubul de fotbal.

In urmă cu o lună, Ministerul de Interne a efectuat un control la CS Dinamo, in urma căruia s-au descoperit datorii ale clubului de fotbal către proprietarul bazei din Ştefan cel Mare. "Datoriile se ridică la aproximativ 4 miliarde de lei vechi. Trebuie specificat faptul că FC Dinamo a achitat integral sumele pe anul in curs, insă au mai rămas datoriile fostei societăţi, in valoare de 2,7 miliarde de lei vechi", a declarat preşedintele CS Dinamo, Marcel Popescu. Acesta a mai adăugat: "Comisia care a efectuat controlul ne-a recomandat să deschidem o nouă acţiune in instanţă, chiar dacă reclamăm acelaşi lucru ca in urmă cu doi ani, anume datoria din perioada 2004-2006".

Oficialii lui FC Dinamo au replicat dur prin acţionarul Vasile Turcu: "Suntem sclavii Ministerului de Interne şi ai CS Dinamo. Nu ne ţine nimeni de pomană aici, plătim chirie 2,5 milioane de euro pe an. Actuala societate, FC Dinamo 1948 SA, nu are nici o datorie. Instanţa va decide, actele sunt semnate de ambele părţi".

Suporteri

Situaţia din clasament a favoriţilor şi problemele interne face ca suporterii Stelei să nu se inghesuie la bilete pentru partida de sămbătă cu rivalii din Ştefan cel Mare. Astfel, in două zile, s-au văndut doar in jur de 2.000 de tichete, insă oficialii stelişti se aşteaptă ca stadionul să fie plin la ora jocului, la mijloc mai fiind patru zile. Galeriei dinamoviste i-au fost repartizate, pe bază de reciprocitate, 1.260 de bilete.

"Talent mare"

Pe lăngă Nicolae Dică, Benfica Lisabona il doreşte din iarnă şi pe adversarul stelistului din derby-ul de duminică, dinamovistul Bogdan Lobonţ. Dacă patronul grupării din Ghencea, Gigi Becali, a fixat la 4 milioane preţul lui Dică, oficialii "căinilor" susţin că nu se pune problema plecării goalkeeper-ului. Revenind la mijlocaşul stelist, presa din Portugalia a anunţat tratativele dintre cele două cluburi. "Romănul Dică este un alt nume de referinţă dorit de Benfica, pe lăngă cele ale spaniolului Roberto Soldado, de la Real Madrid, sau uruguayanul Chevanton, de la FC Sevilla. Mijlocaşul ofensiv al echipei Steaua Bucureşti are 27 de ani, 1,81 inălţime şi 73 de kilograme, şi este considerat drept unul din marile talente ale fotbalului romănesc", a scris cotidianul Correiro de Manha.

Adi Ilie: "Suntem favoriţi"

Managerul sportiv al Stelei, Adrian Ilie, este de părere că gruparea din Ghencea se va impune in derby-ul de sămbătă: "Suntem favoriţi pentru că evoluăm pe teren propriu. Nu sunt liniştit, trecem printr-o perioadă delicată, la fel ca şi Dinamo, dar sperăm să căştigăm. Dacă vom reuşi, sunt convins că vom invinge in toate meciurile pănă la finalul acestui an şi echipa se va redresa". Fostul internaţional a explicat şi de ce Steaua trece printr-o perioadă mai grea: "Steaua este Steaua şi nu e deloc uşor să joci sub presiunea pusă de suporteri. Sunt jucători care au evoluat foarte mult, care au dus greul, şi este normal să intervină şi o perioadă de cădere".

×
Subiecte în articol: sport dinamo