x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Câinii" merg întins spre titlu

"Câinii" merg întins spre titlu

de Ionut Paduraru    |    05 Apr 2009   •   00:00
"Câinii" merg întins spre titlu
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact images

Dinamo a mai trecut de încă un obstacol în calea câştigării acestei ediţii de campionat după ce a învins lejer pe Rapid, echipa care obţinuse cele mai multe puncte în primele patru etape din retur.

După un început încrâncenat şi echilibrat, gazdele au trecut la conducerea jocului şi au deschis scorul în minutul 29, când Dănciulescu a reluat excelent, din mijlocul careului advers, un balon centrat foarte bine de Torje. Până la pauză, Marius Niculae a nimerit bara porţii lui Andrade, iar Lobonţ a intervenit salvator la acţiunea frumoasă a lui Cesinha.

După pauză, elevii lui Mircea Rednic au cedat iniţiativa şi au preferat jocul pe contre, care a dat roade în minutul 57, când Niculae a înscris după o nouă centrare a lui Torje din partea dreaptă. Cu un minut înainte de final, Adrian Cristea a înschis tabela cu un şut de la marginea careului de 16 metri.

După meci, antrenorul dinamovist Mircea Rednic s-a declarat încântat de prestaţia elevilor săi. "Sunt foarte fericit, vreau să-mi felicit jucătorii pentru că au câştigat în faţa echipei cu cea mai bună formă din acest retur. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, ne aşteaptă o săptămână grea, cu meciuri grele", a spus Rednic. "Am câştigat o partidă foarte grea, mă bucur enorm că am reuşit să obţinem cele trei puncte. Trebuie să fim convinşi că ne aşteaptă un parcurs greu în continuare, mai e mult până la titlu. Ne aşteaptă miercuri o partidă foarte dificilă la Craiova", a declarat după meci şi autorul primului gol, Ionel Dănciulescu.

INCIDENTE. Cu câteva ore înaintea începerii meciului au avut loc mai multe conflicte între grupuri de suporteri ale celor două echipe, soldate cu cel puţin şapte răniţi. Primul incident s-a petrecut în zona Iancului, unde mai mulţi fani dinamovişti şi rapidişti şi-au împărţit pumni şi pietre. Al doilea conflict a avut loc în zona Victoriei, unde galeria rapidistă s-a încăierat cu forţele de ordine, iar apoi şi cu suporterii roş-albilor. Apoi, în apropierea Spitalului de Urgenţă, dinamoviştii i-au atacat cu pietre şi cu torţe pe fanii giuleşteni veniţi la meci, două persoane fiind reţinute şi conduse la Secţia 1 de Poliţie.

STEAUA - BISTRIŢA 1-0.Echipa lui Marius Lăcătuş a înregistrat aseară a doua victorie din acest retur, în urma căreia a urcat pe locul 6 în Liga 1. Singurul gol al partidei din Ghencea a fost marcat pe final de Kapetanos, cu capul, după o centrare a lui Petre Marin. Atacantul grec mai obţinuse şi o lovitură de pedeapsă, în minutul 78, ratată însă de Bogdan Stancu. "Sunt bucuros de victorie, pentru că a fost una muncită, iar jucătorii merită felicitaţi. Sper să înţeleagă că victoriile se obţin cu sacrificii şi sper să obţinem puncte care să ne apropie de poziţia unde ar trebui să fim", a spus antrenorul Marius Lăcătuş, care nu va putea conta în etapa viitoare pe Ogăraru şi Cernea, care s-au accidentat aseară, şi pe Golanski, care va fi suspendat.

Jucătorii stelişti au intrat pe teren cu un banner imens pe care scria "Suntem alături de Gigi Becali", dar galeria a continuat războiul cu patronul, aflat în arest. Suporterii de la cele două peluze au afişat mai multe bannere: "Am aşteptat aceste momente ani
întregi/ Ai ajuns unde meriţi/ Pac, pac, pac, mă înţelegi", "Roata morii se învârteşte, pac, pac, pac", "Gigi, nu scăpa săpunul" sau "Mitică după Gigi".

×
Subiecte în articol: sport