x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Cainii" vor sa dreaga busuiocul

"Cainii" vor sa dreaga busuiocul

28 Aug 2004   •   00:00

Dupa ce s-a facut de ras la Manchester, dovedind ca grupele Ligii Campionilor reprezinta deocamdata un vis foarte indepartat, Dinamo trebuie sa treaca acum de Partizan Belgrad pentru a ajunge macar in grupele Cupei UEFA. Antrenorul Ioan Andone apreciaza ca echipa sa este avantajata de faptul ca sarbii au jucat in turul doi preliminar impotriva unei alte echipe romanesti, Otelul Galati. "Partizan este o echipa experimentata care in sezonul trecut a evoluat in Liga Campionilor. Voi discuta si cu Sorin Cartu pentru ca trebuie sa avem toate datele despre sarbi. Sper sa luam o optiune de calificare inca de la meciul tur", a spus Andone. La randul sau, Danciulescu este de parere ca jucatorii nu trebuie sa se mai gandeasca la dezastrul de la Manchester: "Diferenta de valoare dintre United si Dinamo este foarte mare, iar noi vom avea de pierdut daca ne gandim in continuare la englezi. Este clar pentru toata lumea ca trebuie sa ne adunam si sa mergem mai departe".

PARTIZAN

Partizan este o echipa care traieste din amintirile sezonului trecut, cand a jucat in grupele Ligii Campionilor, impotriva unor echipe mari precum Real, Marseille sau FC Porto. Desi sunt lideri in campionat, sarbii au obtinut o calificare dificila in dauna Otelului. Vedetele echipei sunt: Ivica Kralj, Ivan Tomic, Sasa Ciric sau Dragan Ciric.

ISTORIC. Partizan Belgrad s-a infiintat in 1948 si este marea rivala a Stelei Rosii Belgrad, cea mai titrata echipa sarbeasca din istorie. Adversara lui Dinamo o urmeaza cu 18 titluri de campioana si 9 cupe ale Iugoslaviei, mandrindu-se cu finala Cupei Campionilor Europeni din 1966, cand a fost invinsa cu 2-1 de Real Madrid. Dinamo i-a mai intalnit pe sarbi in anul 1991, in Cupa Cupelor, eliminandu-i dupa 2-1 la Bucuresti si 2-0 la Belgrad.

×
Subiecte în articol: sport