x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Campionat încheiat!

Campionat încheiat!

de Marius Mihalcea    |    27 Apr 2010   •   00:00
Campionat încheiat!
Sursa foto: /Intact Images/Gazeta Sporturilor

Ultimele speranţe pe care le mai aveau Steaua şi FC Timişoara la câştigarea campionatului s-au năruit duminică seară, când cele două formaţii şi-au pus piedică reciproc, terminând nedecis, scor 3-3. Înaintea ultimelor cinci etape rămase de disputat, CFR Cluj s-a desprins la 6 puncte faţă de următoarele clasate, iar până la final, ardelenii nu mai pot fi depăşiţi decât printr-o minune.

"Cred că lupta la titlu s-a încheiat. Noi şi Timişoara am făcut jocul Clujului. Ce presiune să mai pui acum pe CFR? Sunt şase puncte diferenţă plus meciurile directe, unde ei stau mai bine. S-a văzut cu ce urşurinţă a câştigat Clujul, dar dacă sunt acolo sus, înseamnă că merită să ia campionatul", a declarat tehnicianul grupării din Ghencea, Mihai Stoichiţă, care şi-a fixat deja un alt obiectiv: "Noi ne luptăm pentru ce mai putem, adică locul doi, care ne este accesibil şi care duce în preliminariile Ligii Campionilor. Şi Unirea Urziceni, una dintre echipele cu care ne vom bate pentru poziţia secundă, are meciurile directe cu noi favorabile, însă noi ne jucăm şansa".

De partea cealaltă, antrenorul Timişoarei, Neluţu Sabău, este şi el convins că CFR Cluj nu mai poate fi ajunsă. "E foarte greu să ne mai gândim la titlu, mai sunt meciuri puţine, însă sunt partide care ne-au rămas de jucat şi nu trebuie să cedăm în lupta pe care o mai avem. În proporţie de 90% CFR este campioană", a declarat "Moţul".

"MOŢUL" CREDE CĂ CFR CLUJ ESTE CAMPIOANĂ ÎN PROPORŢIE DE 90%
Singurii fericiţi de deznodământul partidei din Ghencea au fost clujenii. "Şansele noastre la titlu au crescut cu 10%. Mai avem nevoie de nouă puncte pentru a ne asigura victoria finală. Aş vrea să primim trofeul după meciul din penultima etapă, cu Internaţional, să sărbătorim acasă al doilea campionat câştigat", a declarat preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan. Clujenii au un avans de şase puncte faţă de Urziceni şi de Steaua.

 

Agenţii, acuzaţi
Un lider al galeriei Peluzei Sud susţine că pentru incidentele petrecute la finalul meciului de vină se fac forţele de ordine. "Când situaţia se calmase, ei continuau să folosească sprayurile, chiar dacă lumea nu avea nimic de împărţit cu ei. Nu e normal să se folosească o forţă disproporţionată, în tribună erau bătrâni, copii, femei", a spus acesta, sub protecţia anonimatului. După golul de 3-2 al timişorenilor, între fanii Peluzei Sud şi forţele de ordine a izbucnit un conflict, continuat apoi cu intervenţia jandarmilor şi cu incidente în afara stadionului.

×
Subiecte în articol: sport