x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cazu Mutu: Procurorul şi apoi CONI

Cazu Mutu: Procurorul şi apoi CONI

de Marius Mihalcea    |    24 Mar 2010   •   00:00
Cazu Mutu: Procurorul şi apoi CONI

Avocatul lui Adrian Mutu a declarat ieri că se aşteaptă decizia Procurorului Federal în cazul "sibutramina", acesta urmând să recomande sancţiunea pentru atacantul român al Fiorentinei.



Adrian Mutu (foto) mai are de aşteptat până să afle când va putea reveni pe gazon. Nino D'Avirro, avocatul care îl reprezintă pe atacantul român în scandalul de dopaj izbucnit la 28 ianuarie, a prezentat ieri etapele care au mai rămas de parcurs până la pronunţarea verdictului.

"Suntem în aşteptarea recomandării Procurorului Federal. O dată cu recomandarea acestuia se va stabili ziua audienţei, iar apoi se va da sentinţa. În anumite cazuri se anunţă sancţiunea pe care a recomandat-o Procurorul Federal, dar momentan suntem în aşteptare", a declarat ieri, pentru cotidianul La Nazione, D'Avirro, lăsând să se înţeleagă faptul că soarta lui Mutu depinde în mare măsură de concluzia la care va ajunge Procurorul Federal.

Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramină în două rânduri. Prima dată în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul cu Bari, din campionatul Italiei, apoi după meciul Lazio - Fiorentina, din Cupa Italiei, care a avut loc la 20 ianuarie. Mutu este suspendat provizoriu de Comitetul Olimpic Italian (CONI) şi, la recomandarea avocaţilor săi, a renunţat să mai ceară analiza probelor B.

Imediat după declanşarea scandalului de dopaj, mama lui Mutu a susţinut că atacantul Fiorentinei a luat un medicament pentru slăbit, pe care ea îl uitase când l-a vizitat în Italia, iar pe prospectul acestuia nu scria că ar fi conţinut sibutramină. Adrian Mutu a fost prima dată audiat la 3 martie, iar presa italiană a precizat că un verdict în cazul său va fi dat la finalul lunii aprilie.

×
Subiecte în articol: sport