x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CCA - Am putea avea un central in Liga Campionilor

CCA - Am putea avea un central in Liga Campionilor

de Vicentiu Neagoe    |    20 Feb 2007   •   00:00
CCA - Am putea avea un central in Liga Campionilor

Presedintele CCA, Gheorghe Constantin, a spus ca din vara numarul arbitrilor din lotul A va fi redus de la 30 la 20. De asemenea, oficialul FRF a spus ca ori Alexan- dru Tudor ori Cristi Balaj au sanse sa promoveze in First Class.

Mai putini arbitri in A

Presedintele CCA, Gheorghe Constantin, a spus ca din vara numarul arbitrilor din lotul A va fi redus de la 30 la 20. De asemenea, oficialul FRF a spus ca ori Alexan- dru Tudor ori Cristi Balaj au sanse sa promoveze in First Class.

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a declarat ieri ca lotul divizionar A se va reduce consistent din vara, din 30 de cavaleri ai fluierului ramanand doar 20. Acesta a mai adaugat ca unul dintre centralii Alexandru Tudor si Cristian Balaj are mari sanse sa fie promovat la vara din categoria Second Class in First Class.

PRECIZARI. Mai marele arbitrilor romani a spus ca spera ca prestatiile arbitrilor romani din acest retur sa il faca sa nu apeleze la brigazi din strainatate, adaugand ca Steaua este singura echipa care a cerut arbitri straini pentru a oficia la derbiuri. "Vreau sa cred ca in retur va fi o perioada buna pentru arbitrii nostri, iar prestatiile lor sa ma faca sa nu apelez la brigazi din afara. Exista o singura cerere, de la Steaua, iar la momentul respectiv vom analiza aceasta doleanta. Gheorghe Constantin a precizat ca Romania poate chema arbitri straini din trei tari care fac parte din grupa de elita a Europei, iar tara noastra poate trimite la randul ei arbitri pentru a oficia la meciuri din Europa. Acesta a mai adaugat de ce se va reduce numarul arbitrilor: "Nu e usor sa decizi soarta unor oameni care baga bani in fotbal. Mesajul presedintelui FRF vizavi de arbitri a fost clar, sa inteleaga care e rostul lor. Din vara, sita va cerne, iar lotul va ramane doar cu 20 de arbitri.

VALOARE. Presedintele CCA a declarat ca Romania are foarte multi cavaleri ai fluierului de valoare. "Avem cel putin trei-patru arbitri mai buni decat maghiarul care a condus partida Dinamo - Rapid si care este in First Class. Cu acest lot de arbitri suntem pregatiti nu doar pentru acest retur, ci pentru zece retururi ca acesta. Problema este ca ei sa fie lasati in pace, sa nu se puna presiune pe ei", a adaugat oficialul.

DUR
"Stiu ca apar nemultumiri din partea cluburilor. Fata de anii precedenti, cei din Liga a II-a se pot declara multumiti, la Liga a III-a avem 350 de arbitri. Unii sunt fara valoare si si-au mentinut vechile metehne... E bine ca si-au dat drumul la gura conducatorii, ca incep sa spuna. Inca de la inceput am cautat sa aflu daca exista eventuale colaborari intre conducatori si arbitri. Testul teoretic a fost mult peste cel din vara, cea mai mica nota a fost un 7. La testul fizic, din Antalya, doar doi arbitri nu au trecut baremul, Cristina Dorcioman si Dumitru Bargaoanu, din cauza unor contracturi musculare"
Gheorghe Constantin
presedintele CCA

OBSERVATOR
Fostul presedinte al CCA, Ion Craciunescu, a spus ca a depus ieri o cerere la FRF, pentru a deveni observator de arbitri. Cam in acelasi timp, Gheorghe Constantin explica de ce nu este Craciunescu observator. "CCA este cea care propune observatorii. In vara, domnul Craciunescu era in structura de conducere a lui Poli Timisoara si probabil nu a fost interesat", a declarat Constantin care a spus ca fostul presedinte al CCA merita sa faca parte din corpul de observatori "printre primii chiar".
CALCULATOR
Constantin a mentionat ca au fost introduse in calculator criteriile de delagare a arbitrilor pentru prime etape ale Ligii 1. "CCA poate interveni unde se constata ca meciul e prea important pentru arbitrul care este scos de calculator. Tot noi stabilim gradele de dificultate ale unui meci, grad zero pentru meciurile pentru titlu sau retrogradare, grad unu si doi, pentru a nu mai aparea nemultumiri din partea unor conducatori de cluburi", a declarat oficialul de la CCA.
×
Subiecte în articol: sport arbitri constantin