x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CCA - "Fiecare club sa poata avea brigazi de afara"

CCA - "Fiecare club sa poata avea brigazi de afara"

de Florin Gongu    |    18 Ian 2007   •   00:00
CCA  -  "Fiecare club sa poata avea brigazi de afara"

Gheorghe Constantin se gandeste sa aduca arbitri straini in Liga. Presedintele Constantin Gheorghe spune ca in urmatoarea sedinta a CCA va pune in discutie oportunitatea delegarilor de brigazi din strainatate la meciurile din Liga 1.

Gheorghe Constantin se gandeste sa aduca arbitri straini in Liga. Presedintele Constantin Gheorghe spune ca in urmatoarea sedinta a CCA va pune in discutie oportunitatea delegarilor de brigazi din strainatate la meciurile din Liga 1.

Jurnalul National: Domnule presedinte, Steaua a facut o cerere prin care solicita arbitri straini la meciurile cu Dinamo, Rapid, Timisoara si Cluj. S-a discutat despre asa ceva in Comitetul Executiv?
Constantin Gheorghe: Nu a fost pe ordinea de zi aceasta chestiune, dar stiu de adresa Stelei. La urmatoarea sedinta, Comitetul Executiv poate lua o decizie, dar, practic, tot CCA va hotari.

Ce anticipati?
Daca vom ajunge la concluzia ca trebuie sa aducem arbitri straini, ne vom conforma. Asa a fost si in tur, cand au aparut unele probleme si a trebuit sa mergem pe mana strainilor. Avem deja deschisa o colaborare cu Ungaria, mai avem niste discutii si cu Slovacia. Noi trimitem la ei, ei trimit la noi.

Inseamna ca sunt solutii. Nu asta e problema. Ne trebuie si acordul clubului organizator. Pentru ca nu poti sa-i obligi sa plateasca bareme mai mari, plus cheltuielile de transport.
Va consolati cu ideea aducerii de arbitri de afara? Poate vor avea arbitrii nostri un sezon mai bun si nu o sa mai fie nevoie de straini. Doar ca, din pacate, va fi foarte greu, deoarece credibilitatea lor e in scadere sau unii fac din tantar armasar.

Cu arbitri straini sunteti mai linistit la meciuri.
Asta asa e. Altfel, mereu am emotii, la fiecare etapa, pentru fiecare meci in parte. Cel mai usor pentru federatie si pentru comisie e sa aducem arbitri straini. Numai ca si ei pot gresi, si nu-i mai judeca nimeni dupa aceea.

Mai nou, si Iasiul solicita arbitri straini la meciul cu FC National.
Chiar stau si ma gandesc ca ar fi bine sa dam voie fiecarui club sa beneficieze o data sau de doua ori de brigazi straine, pentru a nu crea discriminare.
In Antalya, sub ochii UEFA
In perioada 10-18 februarie, in Antalya, va avea loc stagiul de pregatire al arbitrilor romani din primul esalon. "Cavalerii" vor avea parte si de doua antrenamente fizice pe zi, sub indrumarea fostului atlet Mircea Oaida. La curs va fi prezent si slovacul Josef Marko, vicepresedintele Comisiei UEFA pentru arbitri. "Acolo vom pune mai multe lucruri la punct, inclusiv eventualul schimb de experienta la nivel de arbitri", a declarat Constantin Gheorghe. El spera ca la sedinta UEFA a arbitrilor programata in partea a doua a lunii februarie, macar un arbitru roman sa urce in First Class. In ordinea sanselor, pe lista se afla Sorin Corpodean, Cristi Balaj si Alexandru Tudor.

SOLICITARE
"Steaua a solicitat in mod oficial brigazi din strainatate la meciurile cu Dinamo, Rapid, Poli Timisoara si CFR Cluj, indiferent ca sunt in campionat sau in Cupa Romaniei. Dupa cum au evoluat lucrurile in tur, este clar ca se impune ca la aceste meciuri sa se delege arbitri straini. Sunt convins ca oficialii CCA vor aproba aceasta cerere. Ar fi in interesul fotbalului, dar si al arbitrajului"
Valeriu Argaseala
director executiv FC Steaua

×
Subiecte în articol: sport arbitri străini