x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CCA - Gheorghe Constantin: "Prefer să-mi dau demisia"

CCA - Gheorghe Constantin: "Prefer să-mi dau demisia"

de Vicentiu Neagoe    |    18 Apr 2007   •   00:00
CCA - Gheorghe Constantin: "Prefer să-mi dau demisia"

Preşedintele CCA, Gheorghe Constantin, a spus că în cazul în care în finala Cupei României i se vor impune arbitri străini, preferă să-şi dea demisia din funcţie.

Oficialul FRF a fost deranjat de tevatura creată în jurul partidei dintre Steaua şi Poli Timişoara, din semifinalele Cupei României, care se va disputa azi. "Cele două cluburi nu au acceptat sub nici o formă brigadă românească. Ce a fost ieri la federaţie... Asta-i situaţia la noi, ne place sau nu. Dacă mi se va impune la finala Cupei României brigadă străină, mai ales în felul în care mi s-a cerut luni de Steaua şi de Timişoara, îmi dau demisia. Au fost termeni destul de politicoşi, dar au spus că nu suportă arbitrii propuşi de noi", a declarat Constantin.

DELEGĂRI. Preşedintele CCA a mai anunţat că partida dintre Rapid şi Dinamo, care va avea loc duminică, va fi arbitrată de Sebastian Colţescu. "Nici Dinamo, nici Rapid nu au solicitat brigadă din străinătate", a spus mai-marele arbitrilor. Acesta a mai adăugat că, după toate probabilităţile, meciul din etapa a 27-a, dintre CFR Cluj şi Steaua, va fi condus de o brigadă din Spania, ţară care însă nu doreşte reciprocitate cu arbitrii români. "Aveam stabilite trei meciuri cu arbitri străini, acum avem patru, cu semifinala dintre Steaua şi Timişoara. Sper ca meciul dintre Cluj şi Steaua să fie ultimul care va fi arbitrat de o brigadă din străinătate", a concis Constantin, care a mai declarat că FRF ar trebui să revină la măsura depunctării echipelor ai căror conducători fac declaraţii jignitoare la adresa cavalerilor fluierului.

LOT REDUS
Gheorghe Constantin a spus că din vară va fi format un lot de frunte de maximum zece arbitri, care vor conduce meciurile echipelor de top din campionat, primii şase urmând să arbitreze meciurile primelor şase echipe din Liga 1. "În vară, lotul de 28 de arbitri va fi redus la 18-20, iar din acesta va fi un lot de frunte, de maximum zece, cu care mă voi prezenta în faţa LPF, sper să treacă de pretenţiile conducătorilor de club. Ei, prin rotaţie, vor merge la fiecare echipă."

×
Subiecte în articol: sport