x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CCA taie şi spînzură

CCA taie şi spînzură

de Dragos Stoica    |    22 Iul 2008   •   00:00
CCA taie şi spînzură

Consultaţi de Mircea Sandu, preşedinţii de cluburi au decis ca delegările arbitrilor în noul sezon să fie făcute de preşedintele CCA, Gheorghe Constantin "Vîlcea".

Consultaţi de Mircea Sandu, preşedinţii de cluburi au decis ca delegările arbitrilor în noul sezon să fie făcute de preşedintele CCA, Gheorghe Constantin "Vîlcea".

 
După un an în care a fost perceput mai mult ca un simplu element de decor, preşedintele CCA, Gheorghe Constantin, şi-a recăpătat dreptul de a face delegările arbitrilor la partidele din cadrul Ligii 1.

 
LOVITURĂ. În cursul campionatului trecut, de delegări s-a ocupat directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, care prin acest demers l-a marginalizat total pe şeful CCA, rămas practic fără principala sa atribuţie. Pe fondul mai multor neînţelegeri din ultima perioadă cu Lupescu, precum şi a scandalului dintre acesta şi preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, Mircea Sandu a izbutit o lovitură de palat. Cum ieri-dimineaţă a fost programată o Adunare Generală a LPF, "Naşu’", invitat la lucrări, le-a solicitat conducătorilor de club un vot consultativ privind numele persoanei care să se ocupe de delegări pe viitor. A ieşit Gheorghe Constantin, care, după ce s-a vehiculat înlocuirea sa cu Sorin Corpodean, se află din nou pe cai mari. Mutarea de ieri îl mulţumeşte depotrivă şi pe Dumitru Dragomir: "N-am nici o bătălie cu Lupescu, deoarece n-am ce să-mi doresc de la un subaltern al meu. Eu sînt vicepreşedinte al FRF, iar el este doar director general. Important este că CCA, care e o comisie autonomă, şi-a recăpătat delegările şi îşi va asuma astfel responsabilitatea pe viitor".

 

Şefii de cluburi, mulţumiţi de soluţie

Majoritatea preşedinţilor de club, care au luat parte ieri la Adunarea Generală a LPF şi apoi la Comitetul Executiv al FRF, s-a arătat satisfăcută de faptul că delegările nu vor mai fi făcute de Ionuţ Lupescu, ci de Gheorghe Constantin, care va fi supervizat de Patriţiu Abrudan. "Oricum, nu este important cine anume face delegările, ci ca arbitrii care vor fi trimişi la meciuri să-şi facă treaba în mod corect", a declarat patronul lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu. "De trei ani şi jumătate, toate oalele s-au spart în capul meu. Dacă şi Comitetul Executiv va decide că CCA trebuie să se ocupe de această problemă, atunci înseamnă că lucrurile au revenit la normal", a declarat şi Costică "Vîlcea". Adunarea Generală a LPF a aprobat ieri premierea celui mai bun arbitru de centru în sezonul viitor cu 20.000 de euro, urmînd ca cel mai bun asistent să ia 10.000 de euro.

×
Subiecte în articol: sport