x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cehia este noua campioană mondială la hochei pe gheaţă

Cehia este noua campioană mondială la hochei pe gheaţă

24 Mai 2010   •   00:00

Echipa Cehiei a câştigat, duminică seară, titlul de campioană mondială la hochei pe gheaţă după o secetă de cinci ani. În finala disputată duminică seară, în Lanxess Arena din Koln în faţa a 20.000 de spectatori, echipa antrenată de Vladimir Ruzicka a învins cu scorul de 2-1 formaţia Rusiei, campioana ultimelor două ediţii.

Aflaţi la cel de-al şaselea titlu mondial din istorie, după cele din 1996, 1999, 2000, 2001 şi 2005, şi la prima medalie după cea de argint din 2006, cehii au pus capăt unei serii incredibile de 27 de victorii consecutive ale ruşilor la Campionatul Mondial.

Performanţa obţinută de hocheiştii cehi este cu atât mai neaşteptată cu cât, în fazele preliminare ale competiţiei, pierduseră în faţa unor echipe mult mai slab cotate precum Norvegia şi Elveţia. "Nu îmi vine să cred că suntem campioni mondiali! Am făcut un meci mare şi am obţinut o mare victorie. Suntem cu toţii foarte fericiţi", a declarat după finală Lukas Kaspar.

Această finală mondială a fost, probabil, ultima apariţie internaţională pentru doi dintre cei mai mari hocheişti din istorie, cehul Jaromir Jagr (38 de ani) şi rusul Serghei Fedorov (40 de ani).

Medalia de bronz a fost câştigată de naţionala Suediei, care a învins în finala mică reprezentativa ţării gazdă, Germania, cu scorul de 3-1.

Cehia va încerca să-şi apere titlul în aprilie anul viitor, când Campionatul Mondial va fi găzduit de Slovacia.

×
Subiecte în articol: sport