x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR CLUJ – DINAMO 1-0 ● S-a relansat lupta la titlu ●VIDEO

CFR CLUJ – DINAMO 1-0 ● S-a relansat lupta la titlu ●VIDEO

de Mihai Igirosanu    |    18 Oct 2008   •   00:00
CFR CLUJ – DINAMO 1-0 ● S-a relansat lupta la titlu ●VIDEO

Campioana en-titre a câştigat derby-ul de aseară mai lejer decât o arată scorul, având în faţă o echipă dinamovistă le­tar­gică, timidă şi al cărei blazon a fost sal­vat doar de intervenţiile lui Lobonţ.



Campioana en-titre a câştigat derby-ul de aseară mai lejer decât o arată scorul, având în faţă o echipă dinamovistă le­tar­gică, timidă şi al cărei blazon a fost sal­vat doar de intervenţiile lui Lobonţ.

Meciul de pe stadionul din car­tie­rul Gruia a însemnat, practic, o avalanşă de ocazii în careul di­na­movist, întreruptă arareori de câteva ţe­să­turi de pase inofensive ale mijlo­ca­şi­lor lui Rednic. Unicul gol al partidei a fost produs de inoportunismul lui Yssouf Kone, care a pus inspirat piciorul la un şut al lui Alvaro Perreira, învingându-l pe Lobonţ. În rest, doar eforturi ofensive ale CFR-ului şi o atitudine de mijlocul clasamentului a lui Dinamo.

SATISFACŢIE
"Am jucat foarte bine şi doar Lobonţ s-a opus unei victorii mai clare. Poate că acum a aflat şi Mircea Rednic cine este Yssouf Kone şi îl va ţine minte. A fost o partidă în care ne-am impus jocul, am avut multe acţiuni, am ratat destul de uşor unele ocazii, dar echipa a dominat fizic şi tactic. Dacă este cineva de felicitat acela este Maurizio Trombetta, care cred că s-a im­pus deja în peisajul fotbalului ro­mâ­nesc. Aştept o serie de şase-şapte vic­torii pentru a ajunge acolo unde ne este locul, pe podium", a declarat pre­şe­din­tele CFR-ului Iuliu Mureşan. "A fost o victorie importantă, pentru că acum suntem toa­te echipele acolo sus. Acum ne va fi mai uşor să recuperăm distanţa faţă de pri­mul loc", a com­pletat căpitanul cam­pi­oa­­nei, Cadu. "Clujul a meritat victoria, se vede experienţa acumulată în Champions League. Îmi pare rău că unii jucători de-ai mei care au intrat pe teren au intrat cu teamă. Sunt unii jucători cu experien­ţă şi nu înţeleg o astfel de atitudine. A tras puţin cu gazdele domnul Istvan. Poate la acest meci ar fi trebuit un arbitru mai experimentat", a spus, după meci, an­tre­norul lui Dinamo, Mircea Rednic.

Trombetta: "Meritam un scor mai mare"
Antrenorul CFR-ului, Maurizio Trombetta a comentat meciul: "Cred că meritam un scor mai mare, dar sunt mul­ţu­mit de rezultat. Importantă era victoria. Am ratat destul de mult, poate puteam să mai dăm un gol sau două, dar sunt mulţumit de modul cum am creat presiune. Nu cred că Dinamo a jucat slab, cred că noi am fost mai buni şi am câş­ti­gat acest meci. Diferenţa de puncte, din păcate, e reală. Sunt şase puncte. Era im­por­tant să câştigăm pentru moralul ju­că­torilor. Cred că arbitrajul a fost bun. E bine că Steaua a pierdut la o echipă la care noi am făcut egal". În minutul 32 al partidei, Florin Bratu s-a accidentat şi nu a mai putut continua partida. Se pare că atacantul lui Dinamo este suspect de entorsă la genunchi, dar un diagnostic exact va fi dat astăzi.

A marcat: Y. Kone (’40)
Stadion: Dr. Constantin Rădulescu
Spectatori: 21.000
Arbitri: I. Kovacs – Z. Szekely, A. Oniţa
CFR: Stăncioiu – Panin, De Sousa, Cadu, Perreira – Dubarbier, Dani (’69 Peralta), G. Mureşan, Trică (’78 Deac), Culio – Y. Kone (88 Didi)’. Antrenor: Maurizio Trombetta
Dinamo: Lobonţ – Blay, Tamaş, J. Cesar Correa, Diabate – Ad. Cristea, Ropotan, Izvoranu (’63 Diakite), Boştină (’58 Torje) - Fl. Bratu (’33 Miranda), Dănciulescu.





Turcu: "Nu am nimic de declarat, ma simt dezamagit"
”Vom lua masuri dupa meci, acum sunt prea suparat. Nu sunt suparat pe Rednic, sunt foarte nervos pe jucatori, au fost jalnici astazi. M-a dezamgit Diakite foarte tare.Nu mai am nimic de declarat, ma simt dezamagit" a declarat Turcu la RTV.

Mircea Radnic: "Asteptam mai mult de la jucatorii cu experienta"
"CFR-ul lmerita aceasta victorie  Prima repriza in afara ocaziei lui Bratu nu am contat, Am pus presiune in prima parte a celei de a doua reprize dar e foarte putin. Se vede experienta acumulata in Champions League. Unii dintre jucatorii mei au intrat cu teama, mi-as fi dorit mai mult de la ei, vorbesc de cei cu experienta. Cu mai mult curaj am fi putut scoate cel putin un punct.

Singurul lucru pe castigat de Dinamo in meciul de astazi este un jucator de banda stanga, Diabate, care cu exceptia unor mici ezitari, s-a descurcat foarte bine in fata lui Culio sau Dubarbier.

Domnul Istvan a fost putin cu gazdele. E un arbitru tanar de perspectiva, poate trebuia delegat unul cu mai multa experienta, a fost un fault neacordat, a dat in compensatie si a stricat tot jocul.", a declarat Rednic la GSP TV.


Iuliu Mureşan: ”Rednic îl ştie acum pe Kone, cu siguranţă îl va ţine minte”
”Am jucat bine, am avut foarte multe ocazii. Lobonţ s-a opus foarte multor goluri. Sper că Rednic îl ştie acum pe Kone, cu siguranţă îl va ţine minte . A fost o partidă în care am dominat clar şi nu cred că exagerăm cu acest lucru.

Am ratat cu uşurinţă unele faze, dar echipa a dominat şi fizic şi tactic. Această victorie ne era foarte necesară pentru a ne apropia de Dinamo, ne-a ajutat şi înfrîngerea de astăzi a Stelei şi ne dorim să venim cu toate punctele de la Bordeaux.

Mie mi s-a părut mai puternică Steaua decît Dinamo. Dar azi am şi jucat foarte bine şi le-a fost greu şi lor din cauza asta. Nu vreau să zic că suntem cu o clasă peste celelalte echipe din campionat, dar suntem cea mai bună echipă din România.

Felicit galeria lui Dinamo, care şi acum cîntă pe stadion. A fost atmosferă de Champions League. Trombetta merită lăudat! Eu zic că s-a impus deja în peisajul din Liga I. Aştept o serie de 6-7 victorii de la echipă ca să revenim în faţă”, a declarat Iuliu Mureşan la GSP TV.

Trombetta: ”Am cîştigat prima partidă de foc!”
”Am cîştigat prima partidă de foc! Sunt mulţumit de rezultat, am ratat mult, puteam să mai dăm un gol, poate două. Chiar dacă jucătorii au ratat mult, sunt mulţumit de rezultat. Cred că am jucat mai bine decît ei, am fost mai buni. Merităm victoria.

Diferenţa din clasament este reală, sunt 6 puncte distanţă. Cadu nu are nimic grav, nu ştiu să fie vreo problemă cu el. Credeam şi înainte că putem recupera 9 puncte, acum credem şi mai mult pentru că sunt doar 6 . E avantajos pentru noi că Steaua a pierdut la echipa cu care noi am făcut egal”, a declarat Maurizio Trombetta.

Eduard Stăncioiu:"Facem spectacol meci de meci!"
"Încrederea pentru meciul cu Bordeaux se va simţi abia de mâine dimineaţă. E bine că Steaua a pierdut la Oţelul, dar nu ne gândim la rezultatele altora, ci doar la ale noastre. E cam devreme să vorbim despre titlu, dar jocul nostru este într-o creştere evidentă. Facem spectacol! Trebuie să luăm cele trei puncte la fiecare meci. A contat şi faptul că am scăpat de Bratu repede, putea să ne pună reale probleme" a spus Stăncioiu la RTV.

Gabi Mureşan: "Dinamo a scăpat ieftin în această seară"
"Este o victorie mare si asteptata pentru noi. Cred ca meritam chiar o diferenta mai mare. Nu cred ca Dinamo a avut un complex in fata noastra, dar cine vine la Cluj se multumeste de obicei si cu un egal  . Si Dinamo joaca foarte bine, merita locul 1 in acest moment. Sper sa recuperam diferenta pana in top cat mai repede. CFR-ul a avut astazi un joc mai bun, mai direct pe poarta, am fost clar mai buni. Dinamo doar a tinut mingea mai mult. La ocaziile avute, meritam să dăm mai multe goluri. Dinamo a scăpat ieftin în această seară.", a declarat Gabi Mureşan la GSP TV.

Tony: "Am fost peste ei din toate punctele de vedere."
"A fost mai greu decat pe teren. Mi-am incurajat coechipierii, am injurat atunci cand era de injurat. Nu am putut fi alaturi de colegii mei deci i-am incurajat cum am putut. A fost un derby frumos si daca nu era Lobont puteam sa ne distantam. Astazi am fost peste ei din toate punctele de vedere. Acum rebuie sa ne revenim pentru Bordeaux. Cred ca si anul acesta se va juca pentru campionat pana in ultima etapa, va fi o cursa in mai multe echipe.", a declarat Tony la GSP TV.

Cadu: "Ne-am fi dorit mai multe goluri"
"Acum suntem toţi aproape, CFR, Steaua, Dinamo, Unirea. Am fost mai buni astăzi şi asta s-a văzut pe tabela de marcaj, dar ne-am fi dorit mai multe goluri. Acum este mult mai uşor să recuperăm diferenţa din campionat, dar ne-am făcut treaba şi acum ne gândim doar la meciul de Liga Campionilor cu Bordeaux" a declarat Cadu la GSP TV.

Danciulescu: "Nu am ce să spun după un asemenea meci. Nu mai e nimic de spus, suntem vai de steaua noastră"

CFR Cluj - Dinamo ● S-a rupt Bratu!
Florin Bratu a fost nevoit să părăsească terenul. Bratu s-a accindentat la genunchiul drept şi a fost transportat de ambulanţă la vestiare. Atacantul este suspect de entorsă la genunchi şi va efectua un RMN zilele următoare.
"Am călcat strîmb şi mi-a fugit genunciul. Sîntem pe primul loc nu are rost să vorbim de CFR campioană, e bine că a pierdut şi Steaua. Ne apărăm avansul pe care îl avem în fruntea clasamentului", a spus Bratu


CFR Cluj: Stăncioiu,Pereira, De Sousa, Cadu, Panin, Dubarbier,  Dani, Trică,  G. Mureşan,  Culio,  Y. Kone

Dinamo:
Lobont - Blay, Julio Cesar, Tamas, Diabate - Ad. Cristea, Ropotan, Izvoranu, Bostina - Fl. Bratu, Danciulescu

www.gsp.ro

×