x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR Cluj - Dinamo 1- 1 - "Remiză" pentru contracandidate

CFR Cluj - Dinamo 1- 1 - "Remiză" pentru contracandidate

de Daniel Stan    |    01 Oct 2007   •   00:00
CFR Cluj  -  Dinamo 1- 1 - "Remiză" pentru contracandidate

Clujenii au reuşit să rămănă lideri după un meci in care au dominat, dar au irosit o sumedenie de ocazii. De partea cealaltă, "căinii" şi-au urmărit scopul, reuşind o "remiză" norocoasă.

Clujenii au reuşit să rămănă lideri după un meci in care au dominat, dar au irosit o sumedenie de ocazii. De partea cealaltă, "căinii" şi-au urmărit scopul, reuşind o "remiză" norocoasă.

Toată suflarea "ceferistă" aştepta răzbunarea după ce, pe finalul sezonului trecut, Dinamo, deşi era campioană, a invins CFR cu 1-0 şi a ajutat rivala de moarte, Steaua, să prindă un loc de Liga Campionilor.

ASEDIU. Ioan Andone este un nume in Ştefan cel Mare. Aseară şi-a intălnit fosta echipă, unde a cunoscut cele mai mari satisfacţii din carieră, atăt ca jucător, căt şi ca antrenor. "Fălcosul" a inceput ofensiv, un adevărat asediu la poarta lui Lobonţ, cu Didi, Fabianni şi Trică in coasta apărării "alb-roşii". Numai că norocul a fost de partea "căinilor". Mai mult, la un atac banal al oaspeţilor, Senin şi Stăncioiu au greşit ca in curtea şcolii, iar Adrian Cristea a profitat şi a marcat in poarta goală (’18). Trupa lui "Ando" a continuat să atace, insă, deşi a mai greşit şi Lobonţ, clujenii nu au profitat, Radu Ştefan, Moţi şi Mărgăritescu făcănd un adevărat baraj in faţa propriului careu.

După pauză s-a jucat după acelaşi scenariu, cu CFR atacănd in valuri şi cu Dinamo masată in propria jumătate. Fabianni şi-a mai bătut joc de două ocazii, dar in cele din urmă Didi a găsit plasa dinamovistă, după o centrare a lui Senin (’75), care astfel şi-a reparat greşeala de la golul campionilor. Walter Zenga a forţat cu Boştină, insă Dinamo a rămas la fel de statică. La răndul său, Ioan Andone a forţat ofensiva, insă Dănciulescu a irosit două situaţii mari, pe contraatac. A rămas 1-1, cu un Dinamo care nu reuşeşte să invingă pe terenul din Gruia de cănd CFF a revenit in Liga 1.

Ironii intre conducători

Unul dintre acţionarii "căinilor", Vasile Turcu, i-a ironizat pe clujeni inaintea partidei de aseară. "Este doar un meci important, nu are cum să fie derby. Tradiţia şi valoarea fac ca singurul derby să fie Dinamo - Steaua. Lui CFR Cluj ii lipsesc 35-40 de ani de performanţe ca să ajungă la acest nivel. In acest moment sunt zero barat faţă de Dinamo", a declarat oficialul dinamovist. Preşedintele "ceferiştilor", Iuliu Mureşan, a răspuns in aceeaşi măsură: "Da, nu are cum să fie derby un meci intre o echipă de pe primul loc şi una de pe locul 7".

×
Subiecte în articol: sport dinamo