x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cfr Cluj – Dinamo 2-2: Festivalul erorilor

Cfr Cluj – Dinamo 2-2: Festivalul erorilor

de Mihai Igirosanu    |    15 Mar 2010   •   00:00
Cfr Cluj – Dinamo 2-2: Festivalul erorilor
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Aparent spectaculoasă şi tensionată, confruntarea din cartierul clujean Gruia a însemnat, practic, un adevărat festival de erori, CFR Cluj şi Dinamo întrecându-se în cadouri hilare oferite adversarului.



Mijlocaşul argentinian al gazdelor, Emanuel Culio, a deschis "show-ul" în prima repriză. Dorind să-i paseze propriului portar, sud-americanul l-a servit ideal pe atacantul "câinilor", Andrei Cristea, care a deschis scorul fără probleme. După pauză, defensiva dinamovistă a gafat pentru prima oară când rezerva Bud a egalat, profitând de o deviere norocoasă şi de un plasament eronat al portarului Dolha.

Boştină a făcut 2-1 pentru Dinamo printr-un şut perfect de la circa 18 de metri, însă finalul avea să fie de coşmar pentru bucureşteni. Cu patru minute înainte de ultimul fluier, portarul trupei din "Ştefan cel Mare", Dolha, i-a scăpat pe CFR-işti de la înfrângere, scăpând jenant mingea din mâini şi ajutându-l pe Culio să se revanşeze pentru gafa de la primul gol al partidei.

BORCEA, FOC ŞI PARĂ
Imediat după meci, preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, şi-a vărsat nervii: "Ambele goluri ale CFR-ului au fost cadouri făcute de Dolha. Păcat de jucătorii care au muncit. Este ceva incredibil ce s-a întâmplat. Dolha nu mai poate să apere cu Steaua, nici la echipa a doua nu mai poate, el face pe el. Tot timpul este alb, Dolha nu este portar, portarul trebuie să aibă curaj!".

"Sunt dezamăgit, pentru că Dinamo merita să câştige meciul cu CFR. Dinamo a avut cele trei puncte în mână, însă a fost acea eroare decisivă a lui Dolha, care a decis meciul. După ce au rămas în inferioritate numerică, mă aşteptam ca CFR să forţeze şi Dinamo să prindă câteva contraatacuri decisive, însă nu s-a întâmplat aşa. Au fost două meciuri în care Dinamo a pierdut câte două puncte, cel cu Ceahlăul şi cel cu CFR, sunt patru puncte extrem de importante, care vor conta la finalul sezonului", a spus, la rândul său, preşedintele Consiliului de Administraţie, Nicolae Badea.


Mandorlini, confirmat
Deşi erau vizibili nemulţumiţi de jocul echipei, conducătorii CFR-ului par să-i mai fi oferit o păsuire antrenorului italian, Andrea Madorlini, aflat totuşi foarte aproape de a se despărţi de ardeleni. Din câte se pare, clujenii aşteaptă încă un răspuns din partea unor antrenori care au fost contactaţi în cursul săptămânii precedente. "Deocamdată, Mandorlini rămâne antrenorul echipei, el are contract până în vară", a declarat preşedintele Iuliu Mureşan.

Oficialul clujean a reclamat şi un penalty neacordat, însă în faza respectivă asistentul a uitat să sancţioneze un ofsaid evident: "Au fost nişte gafe şi de o parte, şi de alta, dar şi din partea arbitrului Haţegan. Eu cred că a fost 11 metri în minutul 78, la intervenţia lui Dolha asupra lui Cristi Bud". Centralul Haţegan a comis o eroare pe final, neacordându-i cartonaşul roşu direct mijlocaşului dinamovist Ousmane N'Doye, în urma unui atac criminal, cu ambele picioare, asupra lui Culio.

×
Subiecte în articol: sport