x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR CLUJ - LENS 1-1 / Speranta ramane

CFR CLUJ - LENS 1-1 / Speranta ramane

de Mihai Igirosanu    |    10 Aug 2005   •   00:00
CFR CLUJ  -  LENS 1-1 / Speranta ramane

CFR Cluj a remizat cu francezii de la Lens, ocupanta locului 7 in sezonul trecut din Premiere Division.

In primul dintre jocurile care o pot duce in primul tur al Cupei UEFA, trupa lui Dorinel Munteanu a dominat clar, si-a creat cateva ocazii clare, a fost privata de un penalty, dar n-a obtinut un rezultat care sa o avantajeze in perspectiva returului de la Lens, programat la 23 august.

OCAZII. Tinandu-si pe banca pe Aruna, Jussie si Leroy, cele trei mari vedete, Lens a suferit pe stadionul din Cluj, dar a reusit sa marcheze in minutul 24, prin Lachor, golul care o transforma in favorita pentru returul de pe stadionul "Felix Bollaert". Impulsionati de cei 9.000 de spectatori, fotbalistii CFR-ului au fortat, au aparut periculos in fata portii lui Itandje, dar n-au reusit decat sa egaleze. La doar doua minute dupa ce fusese introdus pe teren, Turcu a reusit un gol aproape copie la indigo cu cel marcat in prima repriza de fundasul lui Lens.

"PUGILISM". Intrat pe final, capitanul traditional al francezilor, Jerome Leroy, a petrecut doar 8 minute pe gazon, fiind eliminat dupa ce l-a lovit fara balon, cu pumnul in figura, pe fundasul clujean Miclaus. Finalul i-a gasit pe francezi aparandu-se, insa ei au obtinut rezultatul dorit.

CFR Cluj a evoluat in urmatoarea alcatuire: Turcas - Panin, Jula, Balint, Miclaus - Fl. Dan (’63 Coroian), Oncica (’53 Turcu), D. Munteanu, Minteuan - Anca, Tilinca (’88 Bruncevici). Antrenor: Dorinel Munteanu

LE-A FOST REFUZAT UN PENALTY
In minutul 43, arbitrul polonez Grzegorz Gilewski a refuzat clujenilor un penalty clar ca lumina zilei. Fl. Dan a tras bine de la 20 de metri si portarul Itandje nu a putut retine. Anca, venit din spate, l-a driblat pe goalkeeper-ul francez, care l-a agatat in momentul sutului. Penalty-ul a fost evident, dar "centralul" nu a acordat nimic, in dezaprobarea generala a celor 9.000 de spectatori prezenti in tribunele stadionului "Gruia". In mod normal, la acea faza, arbitrul trebuia sa-l si elimine pe portarul celor de la Lens. La meci au fost si 23 de fani francezi.
×
Subiecte în articol: sport lens