x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR Cluj – Rapid 1-0 - “Ole, ole, mulţumim, Rapidule!”

CFR Cluj – Rapid 1-0 - “Ole, ole, mulţumim, Rapidule!”

de Mihai Igirosanu    |    14 Apr 2008   •   00:00
CFR Cluj – Rapid 1-0 - “Ole, ole, mulţumim, Rapidule!”

Confruntarea de la Cluj a avut deznodămîntul pe care şi-l doreau suporterii rapidişti, adică o victorie a CFR-ului. Ardelenii şi-au depăşit adversarul, inexistent pe teren, prin golul lui Diego Ruiz.

Confruntarea de la Cluj a avut deznodămîntul pe care şi-l doreau suporterii rapidişti, adică o victorie a CFR-ului. Ardelenii şi-au depăşit adversarul, inexistent pe teren, prin golul lui Diego Ruiz.

 

 

La fel ca şi Dinamo, după o evoluţie la fel de modestă, Rapid a ieşit complet din prim-plan, jucătorii lui Marian Rada rămînînd probabil doar cu satifacţia de a nu pune umărul la un nou titlu cucerit de rivalii din Ghencea. În faza golului marcat de Ruiz, atacantul argentinian era nemarcat la marginea careului de şase metri, la fel ca şi alţi doi coechipieri ai săi, stoperii Galliassi şi Cadu. După deschiderea scorului, Rapid a măcinat în gol la mijlocul terenului, deoarece piesele ei de bază, Maftei, Săpunaru, Emil Dică sau Costin Lazăr au fost ca şi inexistenţi. Singurul rapidist care a făcut totul aproape perfect a fost portarul Dănuţ Coman, ale cărui intervenţii au menţinut scorul la o diferenţă decentă.

 

 

SATISFACŢIE. Finalul meciului i-a găsit pe suporterii gazdelor scandînd sloganul preferat de după victorii al celor giuleşteni: “Ole, ole, mulţumim, Rapidule!”. Pierdut printre suporterii clujeni, mijlocaşul CFR-ului, Eugen Trică a declarat despre deznodămîntul meciului şi faptul că fanii oaspeţilor s-au bucurat alături de cei ai gazdelor: “E foarte greu în tribune. Sper să rămînem pe locul doi şi să se încurce Steaua. E momentul să piardă puncte. Cine e Steaua? Toată ţara trebuie să fie împotriva Stelei, toate echipele din provincie. E normal ca suporterii Rapidului să se bucure pentru noi”. Spectator, probabil, la un alt meci, preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan a declarat: “A fost un meci foarte important, toată lumea fotbalistică a ştiut de importanţa acestei partide. Băieţii s-au mobilizat şi am reuşit să cîştigăm. A fost un meci tensionat, Rapidul a fost un adversar dîrz, care ne-a pus în pericol. E frumos fotbalul cînd se joacă pe teren. Dacă făceam egal, ne luptam pentru locul doi, aşa ne luptăm pentru primul loc. Dacă pierdeam, locul doi era în pericol, dar nu foarte mult. Acum, putem pierde locul doi doar dacă nu ne prezentăm”. Oficialii rapidişti au refuzat să vorbească, motivînd că sînt afectaţi de înfrîngere.

 

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

 

 

10.000 de euro?

 

 

Fostul şi actualul acţionar majoritar al Rapidului, George Copos şi Fathi Taher au sosit împreună, iar Copos a ţinut să le dezvăluie reprezentanţilor mass-media faptul că, împreună cu Taher, vor recompensa fiecare jucător cu cîte 10.000 de euro pentru o eventuală victorie. Eventuala sau ipotetica primă anunţată de cuplul Copos-Taher nu a fost pusă nici un moment în pericol, majoritatea jucătorilor rapidişti reuşind “performanţa” de a nu bifa nici o ocazie la poarta lui Nuno Claro. “Jocul a fost unul de uzură, în care s-a aşteptat foarte mult greşeala adversarului. Domnul Rada e destul de afectat. Am venit eu pentru că sînt director tehnic. Rapidul a vrut să cîştige, nu am ce să le reproşez jucătorilor. Atît cît au putut, au încercat”, a spus directorul tehnic al oaspeţilor, Nicolae Manea.

×
Subiecte în articol: sport