x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR CLUJ - STEAUA 1-0 / Palma lui Dorinel

CFR CLUJ - STEAUA 1-0 / Palma lui Dorinel

de Mihai Igirosanu    |    07 Noi 2005   •   00:00
CFR CLUJ  -  STEAUA 1-0 /  Palma lui Dorinel

Steaua s-a indepartat la cinci puncte de liderul Dinamo. Infranta etapa precedenta, cu acelasi scor, in Ghencea, de Gloria Bistrita, trupa lui Oleg Protasov pare a nu face fata pe doua fronturi.

Campionii au inceput neinspirat partida din cartierul Gruia, iar gazdele le-au pedepsit foarte rapid reveria. Florin Dan a profitat de plasamentul slab al lui Ogararu, Coroian, de lentoarea lui Ghionea, ultimul marcand unicul gol al intalnirii. Pana la final, echipa condusa din teren de Dorinel Munteanu s-a retras in jurul propriului careu, demontand meticulos toate incercarile ofensive ale Stelei. Introducerile lui Fl. Dumitru, Dinita sau Cristea nu si-au pus deloc amprenta pe desfasurarea jocului, atacurile ros-albastrilor fiind lipsite de forta si de coerenta. La fel ca in meciul cu Gloria Bistrita. Protasov l-a trimis pe stoperul Goian in avanposturi, dar miscarea s-a dovedit din nou inutila. Traseul Stelei din Cupa UEFA pare sa-si puna amprenta asupra evolutiei in competitia interna.

GRESEALA. La finalul meciului, extrem de suparat, managerul general al Stelei, Mihai Stoica, a criticat dur arbitrajul centralului Cristian Balaj. In minutul 60 al partidei, acesta a comis o eroare importanta, neacordand penalty la o tinere evidenta in careu, comisa asupra atacantului Stelei, Victoras Iacob. La conferinta de presa, Dorinel Munteanu l-a ironizat pe conducatorul stelist care a spus despre el ca era prea batran pentru Steaua: "Mihai Stoica se pricepe la toate... Eu nu am calitatea necesara sa comentez". Antrenorul Oleg Protasov a afirmat ca nu are ce sa le reproseze jucatorilor sai dupa meciul de la Cluj. "Am avut un meci greu la Genova si am incercat sa ne odihnim pentru partida de la Cluj. Am incercat sa-i blocam, dar am avut cateva scapari si am primit gol. Sunt multumit de evolutia elevilor mei. Au luptat, au dat tot ceea ce aveau mai bun in ei. Problema este ca avem putini jucatori in lot si nu putem sa-i rotim", a spus Protasov.

MULTUMIT
"Se poate spune ca a fost si o revansa a lui Dorinel Munteanu. Suntem foarte fericiti pentru el", a spus stoperul Vasile Jula la finalul meciului. La conferinta de presa, antrenorul-jucator al celor de la CFR Cluj s-a aratat satisfacut de rezultat, dar a ramas acelasi tip calm si calculat. "Am incercat sa-l tin pe Dica sub supraveghere si am reusit. Sunt foarte multumit de compartimentul defensiv, de agresivitatea echipei mele. Desi a ratat si Steaua, cred ca rezultatul a fost echitabil. Nu este vorba de nici o razbunare. Am vrut sa castig cele trei puncte si le-am castigat", a declarat Munteanu.

ATMOSFERA
Meciul dintre CFR Cluj si Steaua a declansat o adevarata isterie in preajma micutului stadion din cartierul Gruia. Desi capacitatea arenei este de 8.500 de locuri, in tribune s-au aflat aproximativ 12.000 de oameni. Nemaiavand alte solutii, cateva zeci de suporteri s-au urcat in copacii din apropierea stadionului, de unde au urmarit intreaga desfasurarea a jocului. La meci a fost prezent si Gigi Becali, la aparitia sa spectatorii clujeni scandand numele presedintelui ANAF, Sebastian Bodu. La intrarea echipelor pe teren, galeria clujeana a afisat un banner pe care era scris: "Sunteti 11 pe gazon, 12 cu cei din stadion".
×
Subiecte în articol: sport