x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Champions League: Adio vise măreţe pentru Constanţa!

Champions League: Adio vise măreţe pentru Constanţa!

de Ovidiu Ciutescu    |    16 Noi 2009   •   00:00
Champions League: Adio vise măreţe pentru Constanţa!

În urmă cu un an Steaua juca, tot la Buzău, cu Chekhovskie Medvedi, învingea şi îşi prelungea iluzia de a trece de Grupele Champions League. Acum, a venit rândul Constanţei să viseze la aşa ceva. Avea nevoie de victorie în faţa ruşilor şi visele lor deveneau realitate. Din păcate, Chekhovskie Medvedi ne-a readus cu picoarele pe pământ. Liga Naţională încă nu e pregătită să trimită în TOP Champions League reprezentante.



Între timp, sistemul s-a schimbat, a devenit mai permisiv în ceea ce priveşte calificarea în etapa următoare a celei mai importante competiţiii europene. După trei victorii consecutive, rechinii de pe litoralul românesc susţineau că au dinţii suficient de ascuţiţi pentru a muşca decisiv din cazacii din Medvedi. S-a dovedit că nu şi-au făcut bine socotelile.

Parcă totul a început anapoda încă din start. Obişnuită să fie condusă permanent, şi să revină pe final, HCM a luat ostilităţile în mâini şi a condus încă din debut. Abia în minutul 20 Chekhovskie a reuşit să preia conducerea pe tabelă! Din acel moment totul a părut o joacă de-a şoarecele şi pisica pe teren. Pentru că românii au alergat să recupereze "beşica" iar ruşii ne-au ascuns-o ca-n curtea şcolii. Pauza i-a găsit pe oaspeţi intraţi la cabine cu un avantaj excelent, 14-14!

Reluarea ne arată cam care sunt limitele reale ale campioanei la acest nivel. Realitatea este că ambiţia nu poate să suplinească la nesfârşit valoarea. Dacă în prima repriză HCM a bifat un recor negativ, un gol în opt minute, acum, băieţii lui Kurteş au comis-o şi mai şi, cu doar o reuşită în 16 minute. Cam incredibil, nu?, pentru acest sport! În fond, antrenorul Zoran Kurteş este părtaş direct la înfrângere, tactica sa, cu schimbarea portarului Stănescu, cu Buricea pe post de "portar atacant" fiind falimentară. Ghinionul a venit şi dintre barele porţii ruseşti, acolo unde Grams a avut 22 de intervenţii reuşite şi, mai mult, a mai înscris şi un gol în poarta noastră! Deşi se menţine pe locul IV în grupă, Constanţa nu prea mai are şanse reale de a-şi menţine poziţia, calificantă, având programate toate meciurile importante pe terenul adversarilor!


MARCATORI:

HCM Constanţa: Toma 7 goluri, Buricea 4, Nicolae 3, Sabou 2, Băiceanu 2, Csepreghi 2, Dimache 1, Schuch 1,

Chekhovskie:
Kovalev 7, Filippov 6, Shelmenko 4, Starykh 4, Chipurin 3, Chernoivanov 2, Rastvortsev 1, Grams 1.


CLASAMENT

1. Montpellier               5  4  0  1  168-129 8p
2. Valladolid                 5  3  1  1  148-133 7p
3. Cehovski Medvedi    5  2  2  1  159-146 6p
4. HCM Constanţa        5  3  0  2  144-143 6p
5. Pick Szeged             5  1  1  3  135-148 3p
6. PAOK                       5  0  0  5  122-177 0p

Pentru campioana României este a doua înfrângere în grupa A, după cea din meciul de debut, acasă, cu Pevafersa Valladolid (23-26).

HCM Constanţa se va întâlni joi, în ultimul meci al grupei A din 2009, tot cu ruşii de la Chekhovskie, dar în deplasare.

Programul pentru campioana României în grupa A va continua în 2010, când constănţenii se vor duela cu Montpellier pe 14 februarie.

×
Subiecte în articol: sport