x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Chin, dar victorie in Albania

Chin, dar victorie in Albania

de Mihai Igirosanu    |    07 Sep 2006   •   00:00
Chin, dar victorie in Albania

La capatul unui meci slab, Romania a invins aseara, la Tirana, pe Albania, cu 2-0, goluri Dica (’65) si Mutu (’75, din penalty). Victoria a fost decisa de greselile din aparare ale albanezilor, care au cazut fizic.

Albania - RomAnia 0-2 / Cadou de la Kastrati

Corespondenta din Tirana
Romania a obtinut aseara,la Tirana, prima victorie din campania de calificare la EURO-2008, 2-0 in fata reprezentativei Albaniei.

Rezultatul din meciul cu Bulgaria s-a resimtit serios in jocul tricolorilor. In plus, romanii au fost intampinati de atmosfera ostila facuta de cei 15.000 de suporteri albanezi, care au aprins torte si l-au injurat in numeroase randuri, in limba italiana, pe Mutu. Lipsiti de luciditate, elevii lui Victor Piturca au construit greu, poate si din cauza agresivitatii uneori excesive a adversarilor. Mai mult, gazdele puteau da lovitura in minutul 32, cand balonul deviat cu capul de Ghionea a trecut putin pe langa poarta lui Lobont.

RELANSARE. Romanii au inceput ezitant si partea secunda. A venit, insa, greseala nou intratului Kastrati, care a pasat inapoi aiurea, pacalindu-si colegii. A profitat Dica, ajuns in pozitie de unu la unu cu portarul advers, care a inscris cu un sut plasat. Acelasi Dica avea sa creeze faza din care s-a marcat si cel de-al doilea gol. Atacantul stelist a pasat ideal pentru Florentin Petre, care a fost busculat in careu, iar Mutu a transformat cu sange rece penalty-ul acordat.

LAUDE. Dupa meci, selectionerul s-a declarat multumit de jocul echipei, spunand ca Romania are sanse destul de mari la calificare. "Dupa cum stim, in preliminariile trecute, campioana Europei, Grecia, a pierdut aici. A fost un meci foarte greu, dar ne-am dorit mai mult cele trei puncte si le-am obtinut. In acest moment suntem la egalitate cu bulgarii si ne asteapta un meci foarte important cu Belarus si cred ca pana la urma noi o sa fim echipa de pe locul doi. Parerea mea este ca am jucat foarte organizat, asa cum am vorbit cu baietii si acum e bine ca totul s-a terminat cu bine", a spus Piturca. Cel mai bun om de pe teren, Nicolae Dica, s-a declarat fericit ca a reusit sa inscrie pentru prima data la nationala, intr-un meci oficial. "Ma bucur ca am luat cele trei puncte si ca eu am spart gheata la nationala. Dedic golul tatalui meu, care acum e in spital. Pot sa spun ca am avut noroc la gol, dar bine ca am marcat. Imi pare foarte rau ca am pierdut doua puncte in meciul cu Bulgaria", a spus Dica.

MULTUMIT
"Dupa cum am jucat, cred ca meritam mai mult. Sper ca am invatat din greselile pe care le-am facut in meciul cu Bulgaria. N-a fost usor, sunt bucuros ca am castigat aici. Jocul merge, trebuie sa continuam tot asa"
Adrian Mutu, jucator Romania

AU JUCAT BILIARD LA UN CAZINOU
Tricolorii au facut ieri-dimineata o plimbare prin centrul Tiranei. Singurul care a lipsit a fost selectionerul Victor Piturca. Acesta a preferat sa ramana in camera de hotel, unde a urmarit inregistrarea partidei Belarus - Albania, desfasurata sambata si incheiata la egalitate, 2-2. Pentru a se destinde, jucatorii s-au oprit la un cazinou, unde au jucat biliard. Fotbalistii au fost rezervati, singurul care a spart tacerea fiind Ganea, care a facut glume pe seama colegilor sai si a jurnalistilor.

  • In celelalte meciuri din grupa:Bulgaria - Slovenia 3-0 (0-0)Olanda - Belarus 1-0 (1-0)
  • ×
    Subiecte în articol: sport