x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Chinezii vor găzdui Jocurile Olimpice de iarnă din 2022

Chinezii vor găzdui Jocurile Olimpice de iarnă din 2022

31 Iul 2015   •   13:35
Chinezii vor găzdui Jocurile Olimpice de iarnă din 2022

Beijingul, capitala Chinei, va organiza Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, în urma votului membrilor Comitetului Internaţional Olimpic, vineri, la Kuala Lumpur, în dauna oraşului kazah Almatîi, a anunţat preşedintele CIO, germanul Thomas Bach.

Beijing va deveni primul oraş care organizează pe rând Jocurile Olimpice de vară (2008) şi de iarnă (2022). Metropola chineză a primit 44 de voturi din partea membrilor CIO, la a 128-a Sesiune a forului internaţional, faţă de 40 cât a primit Almatî. Votul a fost efectuat întâi electronic, iar apoi pe hârtie, după ce s-a descoperit că sistemul electronic nu a funcţionat, precizează Reuters.

Ediţia următoare a Olimpiadei de iarnă va avea loc tot în Asia, în 2018, la PyeongChang (Coreea de Sud).

În ciuda rezervelor legate de candidatura capitalei chineze, probele urmând să fie împărţite între zona metropolitană şi staţiunile montane de la Zhangjiakou şi Yanqing, care vor avea exclusiv zăpadă artificială.

Patru dintre cele şase candidate iniţiale, inclusiv Stockholm şi Oslo, s-au retras în timp din cursă, din cauza lipsei de susţinere locală şi din cauza preocupărilor pentru partea financiară.

×