x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Chivu a scăpat ieftin

Chivu a scăpat ieftin

de Marius Mihalcea    |    09 Ian 2010   •   00:00
Chivu a scăpat ieftin
Sursa foto: Giuseppe Cacace/AFP

Internaţionalul român va lipsi de pe gazon maximum trei luni şi va juca apoi fără cască de protecţie. Aceasta este concluzia la care a ajuns şeful Departamentului de Neurochirurgie de la Institutul Besta din Milano, Giovanni Broggi.



Clipele de coşmar prin care a trecut Cristian Chivu din momentul în care a dat cap în cap cu un adversar, în timpul partidei Chievo - Inter 0-1, disputată miercuri după-amiază în campionatul Italiei, par să fi trecut. Intervenţia chirurgicală la care a fost supus "tricolorul" pentru îndepărtarea hematomului şi refacerea unei fracturi din zona parietală dreaptă apărute în urma izbiturii a fost un succes, iar previziunile în ceea ce priveşte evoluţia stării sale de sănătate sunt dintre cele mai optimiste. "Este imposibil să spui cu exactitate când va reveni Chivu, dar nu există nici un dubiu asupra faptului că acesta va mai juca fotbal, poate chiar în cursul sezonului aflat în desfăşurare. Dacă construcţia cutiei craniene ar fi fost făcută cu mijloace externe, de sinteză, tip placă metalică sau altceva, ar fi avut nevoie de cască de protecţie şi timpul de recuperare ar fi fost mai lung. În cazul lui Chivu s-a folosit însă chiar osul său, astfel că, tânăr şi puternic, va reveni în cel mult trei luni", a declarat doctorul Broggi.

I-A TRECUT GLONŢUL PE LA URECHE
Tot Broggi şi-a amintit că o accidentare similară cu cea suferită de Chivu s-a soldat cu o tragedie din cauza lipsei de reacţie a medicilor: "Statistic, trauma epidurală are un grad ridicat de mortalitate, deoarece adeseori nu este depistată. Medicul lui Inter, Franco Combi, a fost extraordinar, pentru că a cerut imediat o tomografie. Leonardo David, schiorul care a căzut la Olimpiada de la Lake Placid în 1980, a murit pentru că medicii nu şi-au dat seama că este vorba despre o traumă epidurală".

×
Subiecte în articol: sport