x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Chivu, victima Federaţiei

Chivu, victima Federaţiei

de Mihai Igirosanu    |    01 Iun 2010   •   00:00
Chivu, victima Federaţiei
Sursa foto: Raed Krishan/Gsp/Intact Images

Ceea ce trebuia să fie doar o banală serie de meciuri amicale pentru o regândire a strategiei la echipa naţională s-a transformat într-un veritabil scandal, avându-l în centru pe căpitanul Cristian Chivu. Jucătorul lui Inter Milano a anunţat că intră în silenzio-stampa, gestul său fiind copiat şi de fundaşul lui WBA, Gabriel Tamaş.

Convocat nejustificat de selecţionerul Răzvan Lucescu, în vreme ce alţi jucători de la Inter sau alte echipe au primit vacanţe sau se pregătesc de Cupa Mondială, Chivu a fost folosit tot meciul cu Ucraina, deşi scopul unui meci de verificare este acela de a vedea la lucru fotbalişti noi. Contactat telefonic, impresarul lui Chivu, Victor Becali, a criticat faptul că jucătorul care a câştigat Liga Campionilor cu Inter Milano nu a fost înţeles de FRF şi de selecţioner:

"Cristi nu ştie să spună nu, iar la 24 de ore după cucerirea Ligii Campionilor a venit la lot. Nu a înţeles nimeni că, pe lângă programul încărcat din punct de vedere sportiv, el a trecut şi medical prin momente grele. Eu cred că a dat dovadă de mare caracter şi profesionalism. Şi-a amânat şi vacanţa din cauza convocării. Din păcate, nu a avut cu cine să se înţeleagă. Am vorbit cu el, dar el nu e genul care să se plângă, dar s-au adunat atâtea într-un timp relativ scurt şi este normal să resimtă nevoia unei perioade mai liniştite".Convocarea nejustificată l-a terminat psihic pe căpitan.


Macedonenii l-au lăsat pe Pandev în vacanţă
Dacă FRF şi selecţionerul Lucescu l-au hăituit pe Chivu, forul din Macedonia şi antrenorul Mirsad Jonuz şi-au lăsat vedeta în vacanţă. Coleg cu Chivu la noua campioană a Europei, Inter Milano, atacantul Goran Pandev nu a fost convocat pentru amicalele din această perioadă. "Am anulat antrenamentul de luni după-amiază, şi drept răsplată pentru atmosfera excelentă din cadrul lotului am decis să mergem la plimbare şi la cumpărături în Klagenfurt. Vom încerca să dăm o replică solidă echipei României, chiar şi fără cel mai bun jucător al nostru, Goran Pandev.
România a fost mereu un adversar dificil, au şi ei un fotbalist care a câştigat în acest sezon Liga Campionilor, ca şi Pandev, pe excelentul Cristian Chivu", a declarat ieri selecţionerul Macedoniei, Mirsad Jonuz.

×
Subiecte în articol: sport