x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ciclism / Fostul manager Stefan Matschiner a fost arestat

Ciclism / Fostul manager Stefan Matschiner a fost arestat

31 Mar 2009   •   00:00

Fostul manager al ciclistului austriac Bernhard Kohl, clasat pe locul 3 în ediţia de anul trecut a Turului Franţei şi descalificat ulterior după ce s-a descoperit că se dopase, a fost reţinut în noaptea de luni spre marţi, fiind acuzat de trafic cu produse dopante, informează AFP.



Stefan Matschiner, 34 a ani, a fost desemnat, pe 27 martie, de către triatlonista austriacă Lisa Hutthaler, suspendată doi ani pentru dopaj, drept unul dintre principalii furnizori de eritropoietină (EPO). Conform Agerpres, reprezentanţii Parchetului din Viena au confirmat arestarea lui Matschiner, motivată prin 'riscurile de disimulare a probelor şi comiterii de infracţiuni'.

Bernhard Kohl, cel mai bun căţărător în Turul Franţei 2008, unde s-a clasat pe locul 3 la general, a recunoscut că a utilizat EPO Ceara pe durata cursei din Hexagon, dar a refuzat să-i denunţe pe furnizori. Matschiner, care s-a declarat nevinovat, a fost de asemenea managerul ciclistului danez Michael Rasmussen, deposedat de victoria în Turul Franţei 2007 din cauza dopajului, precum şi al atletului olandez Simon Vroemen, suspendat la rândul său pentru consum de produse interzise.

Managerul a avut, totodată, legături cu fostul antrenor austriac de schi Walter Mayer, implicat în scandalul de dopaj al schiorilor de fond şi biatloniştilor austrieci la JO 2006 de la Torino. Mayer a fost reţinut pe 25 martie pentru trafic cu produse dopante.

×
Subiecte în articol: sport