x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cine este Fathi Taher

Cine este Fathi Taher

de Marius Mihalcea    |    05 Mar 2008   •   00:00
Cine este Fathi Taher
Sursa foto: Dan Marinescu/

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, i-a făcut o caracterizare amplă omului de afaceri de origine palestiniană, despre care crede că îşi doreşte să cumpere clubul Rapid pentru notorietate.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, i-a făcut o caracterizare amplă omului de afaceri de origine palestiniană, despre care crede că îşi doreşte să cumpere clubul Rapid pentru notorietate.

 

 

Informaţia potrivit căreia gruparea din Giuleşti va avea în scurt timp un nou proprietar, în persoana lui Fathi Taher, a prins şi mai mult contur luni seară, când, invitat fiind la Antena 2, la emisiunea “Vorbe grele”, moderată de Victor Ciutacu, Dumitru Dragomir a spus că George Copos vrea într-adevăr să se retragă din fotbal.

 

 

ANALIZĂ. “Chiar dacă domnul Copos, strategic, spune că nu va vinde Rapidul, eu cred că va renunţa. Nu pentru că ar avea nevoie de bani, aşa cum s-a spus, ci fiindcă s-a săturat să tot fie înjurat de 15 ani încoace”, a spus Dragomir. În ceea ce-l priveşte pe Fathi Taher, care ar urma să fie noul proprietar al Rapidului, şeful LPF a spus: “Mă ştiu cu el de peste 25 de ani, iar, dacă tranzacţia se va face, Rapid ar ajunge pe mâini foarte bune. Taher era milionar în dolari încă de pe vremea lui Ceauşescu, iar acum e unul dintre cei mai pricopsiţi oameni din această ţară”. De ce doreşte Taher să cumpere Rapidul? “Pentru notorietate. Ce să facă cu atâţia bani, să se ducă cu ei în mormânt? Are două fete, le lasă câte o sută de milioane la fiecare şi tot îi rămân destui să investească la Rapid”, a conchis Dragomir.

 

marius.mihalcea@jurnalul.ro

 

 

“Steaua a câştigat pe merit”

 

 

Dragomir a vorbit şi despre meciul Steaua – CFR Cluj, 3-1 pentru “roş-albaştri”: “Steaua a învins pe merit, chiar dacă ardelenii au avut două penalty-uri neacordate. Pentru Tudor pot să bag însă mâna în foc că nu pune botul la prostii. El doar a greşit, iar pentru asta va plăti”. Nu la fel de înţelegător s-a arătat şeful LPF vizavi de prestaţia centralului care a oficiat partida Oţelul – Rapid. “Haţegan e din Arad, iar faptul că a dat două cartonaşe roşii gălăţenilor, care joacă etapa asta cu UTA, naşte suspiciuni. N-am nimic cu Lupescu, dar de aceea susţin că era mai bine ca delegarea arbitrilor să se facă prin tragere la sorţi”, a spus Dragomir.

 

 

 

 

 

Afacere

 

 

Preşedintele LPF a explicat de ce nu a rămas Taher la Rapid în 1992: “Eram de faţă. Copos a luat clubul împreună cu Taher, care, fiindcă avea mai mulţi bani, i-a şi dat lui Hizo 40.000 de dolari, ca să vină antrenor. Apoi, când s-a semnat contractul de vânzare-cumpărare al clubului, în acte n-a mai apărut decât Copos”.

×
Subiecte în articol: sport taher