x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Circarii stadioanelor

Circarii stadioanelor

de Vicentiu Neagoe    |    Mihai Igirosanu    |    28 Oct 2005   •   00:00
Circarii stadioanelor

Partidele ultimei etape de campionat si cele din optimile de finala ale Cupei Romaniei au fost, majoritatea, influentate de grave erori ale arbitrilor. Mihai IgiroSanu VicenTiu Neagoe

Incepand cu Alexandru Tudor, unul din numele de top ale arbitrajului romanesc, si terminand cu anonimul Victor Berbecaru, concetatean al presedintelui Ion Craciunescu, cavalerii fluierului din Divizia A par sa fi intrat in zodia erorilor.

CUPA. Miercuri, in Cupa Romaniei, arbitrii au stricat trei dintre meciurile "optimilor". La Otopeni, in disputa Petrolul - Dinamo (2-1), "centralul" Victor Berbecaru a refuzat ploiestenilor un penalty clar, la un duel intre Pulhac si Bitica, desi asistentul Onita semnalizase infractiunea. De asemenea, valceanul l-a iertat pe dinamovistul Moti de eliminare. La Calarasi, rezultatul partidei Rapid II - Farul (3-4) a fost influentat de "centralul" Marius Bocaneala. La scorul de 2-2, in minutul 45, la un duel normal intre Neagu si Tibor Moldovan, arbitrul a acordat constantenilor un penalty imaginar, transformat de Todoran.

La Mioveni, in disputa FC National - "U" Craiova (4-3, la penalty-uri), atat centralul Marian Salomir, cat si asistentul Marcel Savaniu au comis erori importante. Salomir nu i-a eliminat pe "bancarii" Burca si Ionut Savu, iar Savaniu a anulat un gol valabil marcat in prelungiri de acelasi Ionut Savu. Probleme au fost si cu Martis, la meciul Cetate Suceava - Rapid (2-3), care a acordat un penalty moldovenilor, eliminandu-l pe Perja, pe semnalizarea asistentului Dragos Iliescu, rapidistii reclamand petrecerea infractiunii in afara careului.

CAMPIONAT. Aceste erori se adauga celor comise in ultima etapa din Divizia A. In derby-ul Rapid - Steaua (0-0), Alexandru Tudor a omis sa-l elimine pe rapidistul Rada, care l-a atacat violent pe stelistul Radoi, provocandu-i o entorsa de gradul II, cu afectarea ligamentelor si lasandu-l 20 de zile in afara gazonului. In Cotroceni, meciul FC National - Farul (1-0) a fost facut praf de "cuplul" Augustus Constantin - Eugen Parvulescu. Constanteanului Farmache i-au fost anulate doua goluri perfect valabile, iar "bancarul" Abiodoun a fost eliminat gratuit. In Regie, la Sportul - Dinamo (0-2), acelasi Marian Salomir, gafeurul de la Mioveni, n-a acordat "cainilor" o lovitura de la 11 metri, in urma careia portarul "studentilor" trebuia sa fie si eliminat.

SECRETARUL CCA ISI CONSTRUIESTE BLOC!
Recunoscut drept mana dreapta a presedintelui CCA, Ion Craciunescu, secretarul general Florin Verigeanu a devenit unul dintre personajele despre care se discuta cel mai mult pe culoarele Casei Fotbalului. Concetatean cu Craciunescu si sot al cunoscutei handbaliste Maria Torok Verigeanu, angajatul CCA a reusit performanta ca, din salariul "federal", de secretar al CCA, sa-si permita demararea lucrarilor pentru ridicarea unui bloc la Ramnicu-Valcea (foto). Despre acelasi personaj se spune ca, in ultima perioada, si-a ridicat considerabil nivelul de trai, achizitionandu-si un autoturism scump si o casa in Bucuresti.
×
Subiecte în articol: sport