x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CM HANDBAL MASCULIN / "Vrem să ajungem la Zagreb"

CM HANDBAL MASCULIN / "Vrem să ajungem la Zagreb"

de Florin Gongu    |    21 Ian 2009   •   00:00
CM HANDBAL MASCULIN / "Vrem să ajungem la Zagreb"

Corespondenţă din Osijek - După primele trei zile ale competiţiei, România se află în grafic pentru calificarea în faza următoare, în grupa principală de la Zagreb. Ieri a fost zi liberă.



Pentru a rămâne în cursa pentru calificare, dată cel puţin de clasarea în primele trei locuri în grupa A de la Osijek, elevii lui Aihan Omer erau condamnaţi să treacă de reprezentativa Argentinei, o echipă extrem de arţăgoasă, care s-a predat foarte greu în faţa Slovaciei, în prima zi a turneului. Pentru a înţelege dificultatea partidei, e suficient de amintit că Argentina a câştigat calificările din zona Americii de Sud învingând Brazilia, echipă la rândul său calificată şi care luni a învins Serbia! România a învins luni cu 30-26 la capătul unui meci deloc uşor, dovedind din nou scăderi de ritm. În prima repriză, ai noştri au reuşit din nou să năruie un avantaj de patru goluri, de la 11-7 în minutul 20, la 12-12 în minutul 27. A fost momentul din care greşelile în tabăra noastră s-au împuţinat, jocul a devenit tot mai precis, astfel că victoria nu ne-a mai scăpat.

"Am trecut peste coşmarul cu Ungaria şi acum ne pregătim de finala pentru locul 3, meciul cu Slovacia", s-au descătuşat la final tricolorii.

România întâlneşte azi cenuşăreasa grupei, Australia, un meci ce se va constitui într-o veritabilă repetiţie pentru confruntarea de mâine cu Slovacia. Se va pune doar problema scorului, dar şi grija să nu se accidenteze vreun jucător. "Vrem să ajungem la Zagreb, să jucăm în sala aceea de 12.000 de locuri, să arătăm lumii că încă existăm în handbal", este motivaţia cea mai puternică înaintea partidei cu Slovacia. La meciul de mâine se vor afla faţă în faţă echipa care a irosit un avantaj de 6 goluri în faţa Ungariei, pierzând pe final, şi echipa care a recuperat un handicap de 7 goluri, reuşind un egal miraculos, 24-24, cu Ungaria, după ce în minutul 33 era condusă cu 13-6!

Demisie în alb

Unul dintre cei care se consumă la maximum la această competiţie este vicepreşedintele federaţiei, Petru Paleu. Acesta a reacţionat dur la declaraţiile selecţionerului de la fete, Radu Voina, care declarase că România evoluează ca acum 35 de ani. "Să-şi vadă de echipa lui şi de miile de euro pe care le ia pe lună mai mult decât Omer şi să ne lase în pace". "Măcar să joace România ca acum 35 de ani şi să ia astfel medalie", a fost reacţia ce s-a vrut împăciuitoare a lui Voina. Petru Paleu a anunţat şi obiectivul său imediat, mai ales că în luna mai sunt alegeri la FRH. "Dacă nu ne calificăm, renunţ la funcţie. Pentru mine ar însemna că nu ne-am îndeplinit obiectivul. Am demisia în alb. Eu nu trăiesc din handbal, ci doar pentru handbal".

Întâlnire cu suporterii români

Competiţia găzduită în aceste zile de Croaţia este excelent pusă la punct. Chiar dacă vorbim de un turneu final cu mai puţin impact decât echivalentul său la fotbal, organizatorii n-au scăpat nici un lucru din vedere. Astfel, ieri, "tricolorii" au fost invitaţi la barul "Matrix" din centrul Osijekului, unde responsabilii competiţiei au prevăzut o întâlnire a elevilor lui Aihan Omer cu suporterii români prezenţi în Croaţia. Înaintea acestei întâlniri, tricolorii au profitat de ziua de pauză şi au făcut un tur al oraşului, după care a urmat o şedinţă de studio video al adversarilor australieni de azi, dar şi un nou antrenament.

Noi am băut suc, slovacii bere

După victoria obţinută în faţa Argentinei, jucătorii români au rămas la sală pentru a urmări dramaticul meci dintre Ungaria şi Slovacia. S-au întors apoi la hotel, unde au fost răsplătiţi cu câte un pahar de suc la alegere. Aihan Omer nu le-a permis să bea nici măcar o bere fără alcool. "Bem şampania după meciul cu Slovacia", i-a anunţat acesta. În schimb, slovacii, care s-au bucurat enorm de egalul obţinut în faţa Ungariei, au avut parte de un tratament mult mai libertin. Trebuie precizat că punctul obţinut de Slovacia nu încurcă deloc situaţia României, aceasta fiind obligată să învingă în meciul direct pentru a se califica. Slovacii s-au întors la hotel şi după ce au mâncat au intrat deja în programul liber. Acesta ar putea fi un avantaj pentru România, deoarece slovacii nu excelează la viaţa sportivă, ci din contră. Mai mulţi jucători au luat în primire o masă împreună cu câţiva prieteni, neferindu-se să fumeze ţigară după ţigară şi să comande beri după beri, împănate cu ceva votcă, până la miezul nopţii.

×
Subiecte în articol: sport