x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CNSAS: Gică Popescu nu a colaborat cu fosta Securitate

CNSAS: Gică Popescu nu a colaborat cu fosta Securitate

21 Iul 2009   •   00:00
CNSAS: Gică Popescu nu a colaborat cu fosta Securitate

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a anunţat, astăzi, în mod oficial, că Gică Popescu nu a colaborat cu fosta Securitate. Cazimir Ionescu, membru al CNSAS, a afirmat că fostul fotbalist a dat declaraţii în acea perioadă, însă acestea nu au adus nicio atingere din perspectiva drepturilor omului vreunei persoane.



"A avut tot timpul grijă să nu facă rău nimănui", a declarat acesta, citat de antena3.ro. Scandalul privind presupusa colaborare a acestuia a izbucnit la sfârşitul lunii iunie, au apărut în presă mai multe informaţii, potrivit cărora el ar figura în arhivele Consiliului cu dosar de colaborator al Securităţii.

Pe 3 iulie, Gică Popescu s-a prezentat la CNSAS pentru a-şi ridica dosarul întocmit. La rândul lor, şi alţi foşti mari fotbalişti s-au apărat, spunând că nu au turnat niciodată pe nimeni. Printre ei, Ladislau Boloni, Rodion Cămătaru şi Gică Hagi. Acesta din urmă susţine că fotbaliştii erau urmăriţi, nu colaboratori.

Cel considerat regele fotbalului românesc a dat şi indicii despre turnători: "Noi am fost sportivi, nu altceva. Nu am scris noi, noi am jucat, alţii au scris. Verificaţi dosarul celor care fac insinuări, verificaţi-i dosarul patronului de la Steaua, să vedeti ce-a facut. Să terminăm odată cu mizeriile astea". (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport