x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Conditiile, ezitarile si temerile

Conditiile, ezitarile si temerile

de Mihai Igirosanu    |    14 Iun 2005   •   00:00
Conditiile, ezitarile  si temerile

Dupa week-end-ul fericit, pentru conducerea campioanei Romaniei se anunta o saptamana plina de evenimente. Astazi sau maine, patronul Gigi Becali va purta o prima runda de negocieri cu Gica Hagi.

Prima problema, cea a antrenorului principal, va fi rezolvata pana la finele acestei saptamani.

TRATATIVE. La sfarsitul saptamanii precedente, Gica Hagi i-a cerut lui Becali un ragaz de cateva zile si s-a retras la Constanta, alaturi de familie. Cel mai mare fotbalist roman al tuturor timpurilor pare decis sa preia Steaua. Confirmarea a aparut prin recenta demisie pe care si-a prezentat-o colaboratorul traditional al Regelui, Zoltan Iasko, din functia de director executiv al divizionarei B "U" Cluj. Iasko i-a fost secund lui Hagi si la carma echipei nationale, iar acum, in Ghencea, ardeleanul ar urma sa fie secund si antrenor de portari. Hagi este asteptat astazi sau maine la o prima discutie cu patronul Stelei, Gigi Becali, la biroul acestuia de la Hotelul Marriott.

CONDITII. Boss-ul ros-albastrilor ii va oferi un salariu de aproximativ 300.000 de dolari (n.r. - Hagi ar dori un salariu de 500.000), plus prime substantiale pentru accederea in grupele Ligii Campionilor, unul dintre obiectivele gandite de Gigi Becali. Tocmai aici ar putea aparea problemele la negocieri. Sfatuit si de Gica Popescu, Hagi nu este incantat de fixarea acestui obiectiv, mai ales ca lista sa de achizitii contine nume de jucatori destul de scumpi, care cu greu pot fi achizitionati de Becali. De asemenea, Hagi nu priveste cu ochi prea buni un posibil duel cu bunul si influentul sau prieten Ioan Becali, dat aproape ca sigur la noua societate pe actiuni de la Dinamo.

OVATIONAT
Preconizata sosire a lui Gica Hagi pe banca tehnica a Stelei este privita cu multa simpatie de suporterii "ros-albastrilor". "In templul fotbalului romanesc, doar un Rege ar putea conduce" statea scris pe un banner urias afisat de galeria stelista la meciul cu Poli Timisoara, prilej cu care multi fani au fost zariti in stadion sau in afara lui purtand la gat fulare imprimate cu chipul Regelui. Duminica seara, liderul galeriei steliste, Gheorghe Mustata, a intervenit telefonic la Recursul Etapei, aratandu-se foarte incantat de venirea lui Hagi. De asemenea, vineri seara, in Piata Constitutiei, cu prilejul ultimului concert din cadrul turneului Ofensiva Nationala National TV, peste 30.000 de oameni l-au ovationat pe Gica Hagi, scandandu-i numele minute in sir. In alta ordine de idei, Gigi Becali a oferit ieri o declaratie-soc, in stilu-i caracteristic: "Daca Hagi ma refuza, o sa discut cu Zenga!".

ROS-ALBASTRII, IN EXIL?
Directorul executiv al Stelei, Valeriu Argaseala, a anuntat, in premiera, la Recursul Etapei, ca saptamana viitoare vor incepe lucrarile de refacere a gazonului din Ghencea. "Lucrarile vor viza exclusiv suprafata de joc si vor dura in jur de o luna si jumatate sau chiar doua. Luam in calcul chiar sa disputam cele doua meciuri ale turului 2 preliminar din Liga Campionilor pe un alt stadion", a spus oficialul ros-albastrilor. In calcul intra stadionul "Cotroceni".

ACHIZITII MULTE SI SCUMPE
Alaturi de coordonatorul de joc romano-ghanez, Francis Bugri, aflat sub contract cu nemtii de la VfL Lubbeck, pe lista jucatorilor vizati de Steaua si Gica Hagi se mai afla 11-12 nume. Din campionatul intern, Hagi si-i doreste pe Ov. Petre, G. Coman, Bucur si Mazilu, dintre "stranieri", pe Ganea, iar printre jucatorii straini doriti se numara atacantul ecuadorian Delgado, portarul columbian Mondragon, stoperul camerunez Song sau trei-patru jucatori ofensivi din campionatul brazilian.
×
Subiecte în articol: sport becali Gheorghe Hagi gică hagi