x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Conducere noua din oameni vechi

Conducere noua din oameni vechi

11 Iun 2004   •   00:00

Consiliul Director al UFC Rapid a oficializat ieri numirea lui Dinu Gheorghe in functia de presedinte si a lui Razvan Lucescu ca antrenor principal.

FLORIN GONGU

Cu intarziere de o ora fata de ora anuntata, George Copos a prezentat ieri noua conducere tehnica si cea administrativa a echipei, precum si obiectivele pentru sezonul 2004-2005.

MEA CULPA. "Sunt nervos, ma aflu in cele mai rele momente ale carierei", a spus Copos dupa ce a iesit la ora 14:30 din sedinta Consiliului Director. Era intampinat de peste 50 de ziaristi, care fusesera chemati de la 13:30. Apoi, a inceput cu laudele la adresa fostului ptresedinte. "Giovani a avut o atitudine extraordinara. Vreau sa-i multumesc pentru eforturile facute, pentru angajamentul de care a dat dovada. Din pacate n-a reusit". Despre esecul din acest sezon, Copos a spus: "Imi asum raspunderea pentru faptul ca Rapid nu joaca dupa 7 ani in Europa".

NUMIRI. In finalul discursului l-a prezentat pe Dinu Gheorghe ca fiind noul presedinte executiv al clubului si obiectivele pentru viitorul sezon: castigarea campionatului si, sau, a Cupei Romaniei, si calificarea in grupele UEFA. Noul presedinte a anuntat la randul lui conducerea tehnica a echipei: Razvan Lucescu - antrenor principal, Marian Rada si Marin Ionita - "secunzi", Dan Apolzan - director tehnic. In legatura cu Viorel Hizo, fostul antrenor, Gheorghe a spus: "Si-a terminat contractul. Nu mai face parte din staff-ul clubului".

Constantin, al doilea transfer

"Vom mai lua doar jucatori de echipa nationala, macar de la tineret. I-am dori pe amandoi Cristea, cel de la Bacau si de la Iasi", a spus Dinu Gheorghe. El a prezentat si noua achizitie a echipei, brasoveanul Marius Constantin, al doilea transfer dupa cel al nemteanului Lucian Burdujan. Cei doi au semnat contracte pe 5 ani. "Ma bucur ca voi lucra cu Razvan Lucescu", a spus tanarul international. In schimbul lui, Rapid a platit o suma de bani si l-a cedat definitiv pe portarul Dossey.

Niculae pleaca doar afara

Oficialii rapidisti au anuntat ca echipa va dispune de un buget "decent, de circa 3 milioane de euro". In privinta lui Daniel Niculae, dorit de Steaua, acesta a fost catalogat "transferabil doar in strainatate, si asta dupa 4 ani". Copos a admis ca a negociat cu italianul Michele Uva pentru functia de presedinte, dupa care a renuntat. "Nu e momentul ca in Romania sa vina presedinti din strainatate". Dinu Gheorghe a spus ca prima optiune in privinta antrenorului a fost Mircea Rednic, care a refuzat oferta.

Razvan Lucescu, vacanta in Turcia

Razvan Lucescu, noul antrenor al Rapidului, a plecat ieri in Turcia pentru cateva zile de vacanta alaturi de familia sa, nefiind prezentat in fata presei. "Nu pot vorbi despre Rapid pana nu se va oficializa numirea mea. Despre domnul Copos pot spune ca este un tip foarte ambitios, care a avut un mare succes in afaceri si vrea sa aiba si in fotbal. Numirea lui Dinu Gheorghe ca presedinte este o alegere excelenta, deoarece dansul a mai lucrat la Rapid si cunoaste bine acest club", a spus Razvan. (Paul Andone)
×
Subiecte în articol: sport