x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Constantin amânat, Penescu rămâne în arest

Constantin amânat, Penescu rămâne în arest

de Elly Cîrstea    |    30 Mai 2009   •   00:00
Constantin amânat, Penescu rămâne în arest
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact images

Tribunalul Argeş a amânat pentru 2 iunie judecarea cererii de eliberare pe cauţiune a fostului preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin.



Decizia a venit la solicitarea avocatei lui Constantin, care a motivat că are nevoie de câteva zile pentru a aprofunda studierea dosarului. Magistraţii Tribunalului Argeş au fixat un nou termen pentru marţi, la ora 10:30.

Tot ieri, Curtea de Apel Piteşti a judecat recursul formulat de avocaţii finanţatorului lui FC Argeş, Cornel Penescu, la decizia Tribunalului Argeş, care respinsese miercuri ca neîntemeiată cererea de eliberare pe cauţiune a clientului lor. Procurorul DIICOT a motivat în sala de judecată că Penescu nu poate fi cercetat în libertate deoarece este acuzat mai nou şi de constituirea unui grup infracţional organizat: "Nu poate fi pus în libertate deoarece Cornel Penescu este încadrat la articolul 7 din Legea 39/2003, care spune că iniţierea unui grup infracţional organizat sau sprijinirea sub orice formă a unui grup este o infracţiune foarte gravă şi se pedepseşte cu închisoarea de la 5 la 20 de ani". În cele din urmă, s-a casat încheierea în parte şi s-a dispus restituirea cauţiunii de 200.000 lei. Penescu rămâne în arest.

×
Subiecte în articol: sport