x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Veste bună pentru tricolori – Un fotbalist belgian important a anunțat că nu va juca la Euro 2024

Veste bună pentru tricolori – Un fotbalist belgian important a anunțat că nu va juca la Euro 2024

de Redacția Jurnalul    |    06 Dec 2023   •   20:45
Veste bună pentru tricolori – Un fotbalist belgian important a anunțat că nu va juca la Euro 2024

Naționala de fotbal a României întâlnește printre altele la Euro 2024 și Belgia, care are momentan mai mulți titulari de bază aflați în recuperare, după accidentări și intervenții chirurgicale. Presa spaniolă susține că unul dintre aceștia și-a informat clubul că nu va juca la Euro 2024.

Potrivit Radio Marca, portarul Thibaut Courtois ar informat conducerea clubului său Real Madrid că nu va juca pentru Belgia la Euro 2024, deoarece are ca prioritate recuperarea completă după accidentarea la ligamentul încrucișat anterior.

Belgia va fi astfel probabil lipsită de serviciile lui Courtois la Euro 2024, întrucât acesta a decis să rămână la Real Madrid și să se recupereze complet.

Radio Marca susține că portarul ar fi informat Real Madrid că nu se va deplasa în Germania alături de selecționata Belgiei pentru Euro 2024 din vara anului viitor. În schimb, Courtois va rămâne la Madrid, unde se va pregăti cu antrenorul de portari al clubului, Luis Llopis, pentru a se recupera complet după intervenția chirurgicală suferită.

Cu doar două zile înainte de începerea campaniei 2023-24, în august, internaționalul belgian s-a accidentat la ligamentul încrucișat anterior și a fost operat ulterior. Pentru a-l înlocui în echipă, spaniolii l-au adus pe Kepa Arrizabalaga sub formă de împrumut de la Chelsea.

În iunie, jucătorul de 31 de ani a avut o dispută publică cu selecționerul Belgiei, Domenico Tedesco, după ce acesta din urmă i-a luat banderola de căpitan de echipă, în favoarea lui Romelu Lukaku, la meciul din preliminariile de calificare la Euro 2024, împotriva Austriei.

Potrivit managerului, Courtois a fost afectat de această decizie și a decis să părăsească echipa. Ulterior, fostul portar al lui Chelsea s-a răzbunat pe antrenorul său pe rețelele de socializare, făcând publică o conversație din vestiar.

În absența portarului de la Real Madrid, Koen Casteels s-a impus în ultima vreme ca numărul unu al Belgiei și este posibil să fie portarul titular și la Euro. Courtois, între timp, vizează o revenire în teren doar la începutul sezonului 2024-2025.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Courtois belgia EURO 2024