x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cristea,victima lui Petroiesc

Cristea,victima lui Petroiesc

21 Mai 2004   •   00:00

Dupa ce si-a pierdut doi dinti in duelul cu Lovin in meciul din tur de la Bacau, ploiesteanul Petroiesc si-a propus sa se razbune. Victima i-a cazut Andrei Cristea, care ulterior a fost nevoit sa se opereze de menisc.

DANIEL STAN

In timpul meciului din tur dintre FCM Bacau si Petrolul Ploiesti, fundasul oaspetilor Daniel Petroiesc a fost lovit cu cotul in gura de Lovin, pierzandu-si doi dinti. Inaintea meciului retur, pe 18 aprilie, Petroiesc a tinut sa se razbune, insa victima s-a numit marea speranta a gruparii bacauane, Andrei Cristea.

FARA MILA. „In momentul cand ne indreptam spre mijlocul terenului pentru startul meciului, Petroiesc mi-a spus: "Ai grija, azi te termin". M-a accidentat spre finalul primei reprize, a fost un atac din spate. Am intrat dupa pauza, dar nu am mai jucat mult, am cerut schimbarea. Nu credeam ca este ceva grav, insa, din pacate, s-a dovedit a fi o accidentare serioasa", isi aminteste Andrei Cristea. Tanarul international s-a operat de menisc in Germania, la sugestia antrenorului Ionut Lupescu, la o clinica din Leverkusen, si este foarte posibil sa piarda intregul sezon.

RATARE. Urmare interventiei chirurgicale, Andrei Cristea, aflat in vizorul selectionerului Anghel Iordanescu, a ratat meciul amical cu Germania. „Normal ca sunt suparat pe Petroiesc. Doar urma sa joc impotriva campionilor mondiali. Dar astea sunt practicile in Romania", a mai spus Cristea.

FRICA. Martori oculari ai amintitului meci Petrolul - FCM Bacau sustin afirmatiile celui considerat de primarul Dumitru Sechelariu drept „Briliantul Bacaului". Unul dintre coechipieri a declarat: „Am auzit ceva, dar am crezut ca glumeste. De ce tocmai pe el". Cel vizat de jucatorii Petrolului, Lovin, nu a evoluat in acea partida, castigata de ploiesteni cu 3-1. Cristea a jucat atunci pana in minutul 65, fiind inlocuit cu Giani Gorga.

Atacantul bacauan pleaca din nou in Germania

Operat de menisc la o clinica din Leverkusen, Cristea ar urma sa plece din nou in Germania, pentru un control la Thomas Pheifer, doctorul fostei echipe a lui Ionut Lupescu, Bayer Leverkusen. „Recuperarea a decurs normal si am reluat antrenamentele alaturi de colegi. Ma gandesc insa la sanatatea mea si nu vreau sa risc. Dar daca ma simt in stare si primesc aprobarea medicilor, intru sa pun umarul in incercarea de a evita retrogradarea. O sa plec in Germania la control si apoi voi vedea", a precizat Cristea. Surse din club sustin ca atat antrenorul Ionut Lupescu, cat si medicul echipei nationale, Pompiliu Popescu, i-ar fi recomandat lui Cristea sa nu riste in meciul cu Steaua.

Pleaca sigur din vara

Disputat intens in pauza competitionala de Rapid si Steaua, Andrei Cristea este cotat de proprietarul sau, Dumitru Sechelariu, la 1,5 milioane de dolari. „La o echipa din tara va pleca doar in cazul ca ofertele venite din afara nu convin clubului. Aproape sigur nu va mai ramane la FCM Bacau din sezonul viitor, indiferent daca echipa va evita s-au nu retrogradarea", a declarat o sursa.
×
Subiecte în articol: sport cristea