x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CSM Bucureşti: "Ne luptăm cu granzii"

CSM Bucureşti: "Ne luptăm cu granzii"

de Vlad Ionescu    |    23 Apr 2010   •   00:00
CSM Bucureşti: "Ne luptăm cu granzii"

O discuţie între doi foşti campioni mondiali la handbal, Cristian Gaţu şi Valentin Samungi, purtată acum trei ani, a dus la apariţia unui nou club sportiv. La 19 iunie 2007 s-a semnat actul de naştere al CSM Bucureşti, grupare aflată sub patronajul Consiliului General al Capitalei. Numit preşedinte al clubului, Valentin Samungi este convins că, în scurt timp, CSM se va lupta de la egal la egal cu granzii Capitalei.

 

● Jurnalul Naţional: Cum v-a venit ideea înfiinţării unui nou club într-un oraş dominat de Steaua, Dinamo şi Rapid?

Valentin Samungi: Totul a pornit de la situaţia jalnică în care se află handbalul feminin din Bucureşti. Dacă înainte de 1989 în Capitală existau 30 de echipe de senioare, în 2007 nu mai era decât una. Am propus Primăriei să înfiinţăm un club de handbal, după modelul HCM Constanţa, iar răspunsul a fost pozitiv. Lucrurile au evoluat, ni s-a sugerat să includem şi alte sporturi, astfel că în primul an am pornit la drum cu patru secţii: handbal masculin şi feminin, baschet masculin, rugby şi atletism. În 2008 s-au adăugat secţiile de volei masculin şi feminin, moto şi şah.

 

● La rugby şi baschet clubul are deja echipe în primul eşalon. Ce se întâmplă cu celelalte secţii?

Handbalul feminin este ca şi promovat în Liga 1. Avem un nucleu valoros, alcătuit din 11 jucătoare pe care le-am adus de la Rapid, de unde l-am luat şi pe antrenorul Vasile Mărgulescu. Şanse mari sunt şi la handbal băieţi, unde consilier tehnic este Cornel Oţelea, la volei băieţi şi fete, astfel că la toamnă sper să avem în prima ligă şase echipe, la fel ca Steaua sau Dinamo, cu care să atacăm în viitorul apropiat cupele europene. Portdrapelul clubului este însă secţia de atletism, care ne-a adus anul trecut 23 de titluri naţionale şi încă 13 în acest an. Dăm patru sportivi la lotul olimpic, în frunte cu Cristina Sandu, vicecampioană europeană la junioare.

 

● În ce fel sunteţi afectaţi de criză?

Bugetul pe 2010 este de 18 milioane de lei, adică 40 la sută din cât am solicitat. Este suficient pentru salarii şi pentru activitatea curentă. Nu ne lăfăim în bani, dar suntem printre puţinele cluburi fără datorii şi cu salariile plătite la zi. Avem sprijinul primarului Sorin Oprescu, al viceprimarului Victor Iovici şi aşteptăm să treacă criza, ca să putem demara proiectele pe care momentan le-am amânat. Este vorba despre o sală de 2.000 de locuri şi de un hotel. Dorim să înfiinţăm şi alte secţii, să întărim sectorul de copii şi juniori şi sunt sigur că în doi-trei ani o să ne bateam de la egal la egal cu granzii Steaua şi Dinamo.

×
Subiecte în articol: sport