x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cu Viborg în semifinale

Cu Viborg în semifinale

de Vlad Ionescu    |    23 Mar 2009   •   00:00
Cu Viborg în semifinale
Sursa foto: Mircea Rosca/Agerpres

Oltchim Râmnicu Vâlcea, prima echipă din România calificată în careul de aşi al Ligii Campionilor, va întâlni în penultimul act pe Viborg, fostă câştigătoare a trofeului în 2006.



Campioana României îşi asigurase prezenţa în semifinale cu o rundă înaintea încheierii meciurilor din grupele principale, astfel că jocul din deplasare, cu Gyor, a avut drept miză doar stabilirea ierarhiei finale. Unguroaicele au câştigat cu 30-28 şi s-au clasat pe pri-mul loc, cu 9 puncte, Oltchim fiind a doua, cu 6 puncte. În semifinale, româncele vor da piept cu Viborg (Danemarca), care a câştigat grupa cealaltă, după victoria cu 33-31 obţinută în faţa lui Hypo Viena (Austria).

Primul meci se va disputa între 8 şi 12 aprilie la Râmnicu Vâlcea, iar cel de-al doilea după o săptămână la Viborg. Cealaltă semifinală le va opune pe Gyor şi pe Hypo. "Îmi pare rău că nu putem juca acasă returul, cum ne-am fi dorit. Nu am reuşit să câştigăm grupa, dar ăsta nu ar trebui să fie motiv de supărare, pentru că ne-am îndeplinit obiectivul. De acum înainte ne rămâne să dăm ce e mai bun. Nu avem nimic de pierdut", a spus antrenorul Radu Voina. Oltchim are un ascendent moral în faţa danezelor, pe care le-a întâlnit de două ori anul trecut în faza grupelor Ligii Campionilor, impunându-se de fiecare dată. Finala se va disputa la 9/10 şi 16/17 mai.

 

Rulmentul Braşov vrea Cupa EHF

În manşa secundă din sferturile de finală ale Cupei EHF, Rulmentul Braşov a învins, pe teren propriu, cu scorul de 29-22, pe Byasen Trondheim (Norvegia) şi a obţinut calificarea în semifinale. În primul joc victoria revenise tot formaţiei noastre, scor 31-27. Itxaco (Spania) şi Dinamo Volgograd (Rusia) vor juca şi ele în semifinale, ultima calificată urmând să se decidă între Issy les Moulineaux (Franţa) şi Leipzig (Germania).

"Nu avem nici o preferinţă pentru tragerea la sorţi, noi vrem să aducem cupa la Braşov", a declarat interul Carmen Amariei, care a înscris opt goluri împotriva lui Byasen.

×
Subiecte în articol: sport