x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Davis - Cu India, fără Pavel?

Cupa Davis - Cu India, fără Pavel?

17 Apr 2008   •   00:00
Cupa Davis - Cu India, fără Pavel?
Sursa foto: Christian Silva/

Echipa României va înfrunta, pe teren propriu, reprezentativa Indiei, în meciul pentru menţinerea în eşalonul de elită. Întîlnirea va avea loc în perioada 19-21 septembrie la Arenele BNR.

Echipa României va înfrunta, pe teren propriu, reprezentativa Indiei, în meciul pentru menţinerea în eşalonul de elită. Întîlnirea va avea loc în perioada 19-21 septembrie la Arenele BNR.

 

 

Învinsă în primul tur cu 5-0 la Sibiu, de Franţa, România a fost cap de serie la tragerea la sorţi de ieri de la Londra. Jucătorii noştri au fost ocrotiţi de şansă, India fiind cel mai slab adversar pe care îl puteau întîlni, iar antrenorul Florin Segărceanu s-a declarat mulţumit: “Am căzut cum îmi doream. E cineva acolo sus care văd că ţine cu noi. De la ei îi ştim pe marii lor jucători de dublu Leander Paes şi Mahesh Bhupathi, dar la simplu nu au mari valori. Vom folosi aceeaşi echipă ca la ultimul meci, dacă nu vor apărea accidentări”. Participarea lui Andrei Pavel este însă incertă, “Cneazul” avînd mari probleme de sănătate. “Nu mă simt foarte bine. Am de ales între o operaţie şi sfîrşitul carierei. Voi decide acest lucru, dar România trebuie să cîştige şi fără mine”, a declarat jucătorul.

 

 

 

ISTORIC. România şi India s-au calificat de cîte trei ori în finala Cupei Davis, dar nu au reuşit niciodată să cîştige “Salatiera de argint”. Pînă acum, cele două echipe s-au întîlnit de trei ori, scorul general fiindu-ne favorabil cu 2-1. Primul meci a avut loc în 1922, în Marea Britanie, cînd India a cîştigat cu 5-0, următoarele dispute fiind adjudecate însă de România cu 4-0, la New Delhi (1969), şi 4-1, la Bucureşti (1971).  

 

Vedetele Indiei sînt Leander Paes (34 de ani) şi Mahesh Bhupathi (33 de ani), doi dintre cei mai buni jucători de dublu din lume. La simplu însă, adversarii noştri au probleme, Prakash Amritraj (24 de ani – 254 ATP) şi Rohan Bopanna (28 de ani – 307 ATP). Primul dintre ei e fiul celebrului Vijay Amritraj, care a jucat timp de 19 ani în Cupa Davis.

 

vlad.ionescu@jurnalul.ro

 

 

Program

 

 

România – India

Chile – Australia

Marea Britanie – Austria

Elveţia – Belgia

Croaţia – Brazilia

Israel – Peru

Olanda – Coreea de Sud

Slovacia – Serbia

Meciurile vor avea loc în perioada 19-21 septembrie.

×
Subiecte în articol: sport