x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Davis: Franta - Romania 2-0 / Executie in direct

Cupa Davis: Franta - Romania 2-0 / Executie in direct

de Vlad Ionescu    |    10 Feb 2007   •   00:00
Cupa Davis: Franta  -  Romania 2-0 / Executie in direct

Richard Gasquet a adus Frantei primul punct in intalnirea cu Romania, din turul intai al Grupei Mondiale. El l-a invins cu 7-5, 6-2, 6-2 pe Victor Hanescu, dupa doar o ora si 33 de minute de joc.

Richard Gasquet a adus Frantei primul punct in intalnirea cu Romania, din turul intai al Grupei Mondiale. El l-a invins cu 3-0, pe Victor Hanescu. In al doilea meci al zilei, Pavel a pierdut in cinci seturi.

Neavand prea multe solutii la indemana, capitanul nejucator al echipei noastre, Florin Segarceanu, s-a vazut obligat sa-l titularizeze pentru meciurile de simplu pe Hanescu, desi acesta a disputat doar un meci oficial in ultimele sase luni. Iar Victor nu i-a rezistat celui mai bine clasat jucator francez in ierarhia mondiala decat pana la scorul de 5-5 in primul set. "Hane" a condus cu 30-0 pe propriul serviciu, insa francezul a realizat break-ul, adjudecandu-si apoi si setul.

OBOSIT. A fost momentul in care Gasquet s-a scuturat din letargie, si-a dat drumul la joc, trecandu-si in cont si urmatoarele doua seturi, cu un simetric 6-2. Un pic nervos dupa pierderea primului set, dar si deficitar la capitolul rezistenta fizica, Hanescu a avut probleme la venirile la fileu si a comis prea multe greseli nefortate. In fata unui adversar sigur pe el, Victor a dat tot mai dese semne de oboseala, lasand senzatia, o data cu fiecare minge pierduta, ca abia asteapta ca totul sa se incheie cat mai repede.

DIFERENTA. Daca Richard Gasquet este clasat pe locul 16 in clasamentul actual al ATP, Victor Hanescu ocupa doar pozitia a 755-a. Diferenta uriasa de 739 de locuri dintre cei doi se explica prin faptul ca jucatorul nostru a suferit o grava accidentare la spate anul trecut, fiind obligat sa-si inghete locul in clasament si sa renunte la turnee. A revenit in circuit in luna ianuarie si a disputat doar un meci, pe tabloul principal la Australian Open, pe care l-a pierdut in fata canadianului Frank Dancevic.

PAVEL. Sperantele romanilor se legau de Andrei Pavel in disputa cu Sebatien Grosjean, iar "Cneazul" a inceput excelent, conducand cu 2-0 la seturi, 6-4, 7-5, de fiecare data recuperand extraordinar, de la 1-3, in primul set, respectiv de la 2-5, in setul 2. Numai ca francezul a reusit sa intoarca situatia dupa dupa trei ore si jumatate de joc.

SUPORTERI ROMANI LA CLERMONT - FERRAND
Desi Sala Zenith - d’Auvergne din Clermont - Ferrand are o capacitate de aproape 6.000 de locuri, la meci nu au venit decat aproximativ 4.000 de spectatori. Printre acestia s-a aflat si un mic grup de suporteri romani, o parte dintre acestia ajungand in Franta cu autoturismele proprii. Imbracati in tricouri galbene, avand inscris numele tarii noastre pe piept, fanii tricolorilor l-au incurajat in permanenta pe Victor Hanescu. La meci au asistat parintii lui Andrei Pavel si cei ai lui Horia Tecau, dar si George Cosac, fostul nostru jucator de Cupa Davis.
×
Subiecte în articol: sport