x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CUPA DAVIS/ ROMÂNIA – RUSIA ● Crivoi şi Safin deschid balul

CUPA DAVIS/ ROMÂNIA – RUSIA ● Crivoi şi Safin deschid balul

de Mihai Igirosanu    |    Dan Tomozei    |    06 Mar 2009   •   00:00
CUPA DAVIS/ ROMÂNIA – RUSIA ● Crivoi şi Safin deschid balul

Tragerea la sorţi de ieri a decis ca meciul inaugural al întâlnirii din Grupa Mondială a Cupei Davis să se dispute între jucătorul numărul doi al României, Victor Crivoi (123 ATP), şi jucătorul numărul unu al Rusiei, Marat Safin (25 ATP).



Întâlnirea va începe astăzi, la ora 12:00, cu meciul Victor Crivoi – Marat Safin, toate partidele fiind transmise în direct de TVR 1, în comentariul lui Daniel Chican. În Cupa Davis, România şi Rusia s-au întâlnit de patru ori până acum, în 1969, 1972, 1973, 1997, scorul general fiind de 3-1 în favoarea românilor. Safin şi Crivoi nu s-au întâlnit niciodată în meci direct, însă Hănescu îl conduce cu 2-1 pe Iujnîi. Ultima dispută având loc în ianuarie la Doha, unde românul s-a impus cu 6-2, 6-4.

Anunţată încă de marţi în Jurnalul Naţional, mutarea surpriză a căpitanului-nejucător Andrei Pavel, cu titularizarea la dublu a puştiului de 18 ani, Marius Copil, a fost oficializată ieri. Omologul lui Pavel, rusul Şarmil Tarpişev a oferit şi el o contralovitură, alegându-l drept al doilea jucător de simplu pe Mihail Iujnîi în detrimentul lui Dmitri Tursunov. Cel mai valoros comentator de tenis din ţară, Daniel Chican, a comentat mutarea: “Putem spune că schimbarea lui Tarpişev este un şah la rege. Rusul s-a dovedit un strateg perfect, este o mişcare foarte înţeleaptă, Iujnîi este mai bun indoor decât Tursunov şi are un început de an mult mai bun. Tactic, Hănescu trebuie să joace lung şi să alterneze jocul pe reverul lui Iujnîi, care joacă această lovitură când cu două mâini, când cu una singură. Victor să dea cât mai departe de dreapta rusului, în special de cea în cros şi să folosească mingii iuţi şi departe de corpul adversarului. Iujnîi are probleme la scurte, este expus la fileu şi nu stă bine la deplasarea spre înainte, dar are o dreaptă cu care face puncte. Constanţa lui e dată de anumite vârfuri pe care le obţine cu această lovitură de dreapta”. Căpitanul-nejucător al României, Andrei Pavel, a declarat: “Am făcut schimbarea la dublu cu Marius Copil, deoarece a dovedit că este într-o formă foarte bună şi face o pereche excelentă cu Horia Tecău. Am descoperit acest lucru încă de acum două zile”.

Tarpişev l-a învăţat tenis pe Boris Elţîn

Căpitanul-nejucător al Rusiei, Şamil Tarpişev, este personajul central al tenisului din Rusia. Daniel Chican a creionat cartea sa de vizită: “Tarpişev, tartorul tenisului rus din 1972 încoace, este în prezent preşedintele Federaţiei, fiind şi antrenorul echipei de Fed Cup. Este omul care l-a învăţat tenis pe Boris Elţîn, fără de care tenisul din Rusia nu ar mai fi fost unde este acum. Elţîn este şi cel care l-a pus atunci pe Tarpişev ministrul Sporturilor, funcţie pe care nu o mai ocupă acum”. În altă ordine de idei, conform unor informaţii, Tarpişev a fost interzis pe teritoriul SUA, iar la ultima întâlnire de Fed Cup dintre americani şi ruşi, disputată anul trecut, a primit foarte greu viza de intrare în SUA.  

Program

AZI (începând cu ora 12:00)
Victor Crivoi – Marat Safin
Victor Hănescu – Mihail Iujnîi

SÂMBĂTĂ (ora 13:00)
Marius Copil/Horia Tecău – Teimuraz Gabaşvili/Dmitri Tursunov.

DUMINICĂ (începând cu ora 12:00)

Victor Hănescu – Marat Safin
Victor Crivoi – Mihail Iujnîi

×
Subiecte în articol: sport tarpişev iujnîi tarpi iujn