x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Davis/RomĂnia - Japonia: 3-2

Cupa Davis/RomĂnia - Japonia: 3-2

de Vlad Ionescu    |    24 Sep 2007   •   00:00
Cupa Davis/RomĂnia  -  Japonia: 3-2
Sursa foto: ROBERT PRATTA/

Andrei Pavel şi Victor Hănescu au obţinut punctele victoriei in ultima zi a barajului de la Osaka. Ţara noastră şi-a păstrat astfel, pentru incă un an, locul in răndul celor mai bune echipe ale lumii.



Am rămas in elită

Andrei Pavel şi Victor Hănescu au obţinut punctele victoriei in ultima zi a barajului de la Osaka. Ţara noastră şi-a păstrat astfel, pentru incă un an, locul in răndul celor mai bune echipe ale lumii.

Cupa Davis s-a dovedit incă o dată o competiţie care nivelează valorile şi nu ţine cont de ierarhii. In faţa unui adversar care, cel puţin in teorie, ne era inferior, echipa Romăniei a trebuit să apeleze la toate resursele pentru o victorie la limită, care să ne menţină in Grupa Mondială.

GREU. Conduşi cu 2-1 după primele două zile, jucătorii noştri nu aveau voie să comită nici o greşeală in ultimele partide. Iar Andrei Pavel a egalat situaţia la 2, după un meci-maraton de aproape patru ore, la capătul căruia l-a invins cu 6-7, 6-7, 6-1, 6-4, 6-4 pe Takao Suzuki. Intălnirea a inceput prost pentru romăn, care a pierdut primele două manşe la tie-break, după ce, de fiecare dată, a irosit căte două mingi de set. Dar "Cneazul" a găsit resursele psihice şi fizice pentru o spectaculoasă răsturnare de rezultat, care a reaprins speranţa in tabăra noastră. "Este intotdeauna greu să revii după două seturi pierdute. Setul trei a fost momentul-cheie al meciului. Faptul că l-am căştigat uşor mi-a dat incredere. Nu l-am subestimat nici o clipă pe Suzuki. La vănătoare, nu trebuie să subestimezi niciodată ursul rănit", a declarat Pavel, in timp ce adversarul său a acuzat durerile la cot pe care le-a resimţit in setul al treilea.


DECISIV. Răspunderea de a aduce punctul victoriei i-a revenit lui Victor Hănescu, care l-a invins cu 6-3, 5-7, 7-6, 7-6 pe Go Soeda, după trei ore şi 24 de minute de joc efectiv. "Romănii, regii revenirilor in acest week-end, au reuşit", a scris site-ul oficial al Cupei Davis, care a remarcat puterea echipei noastre de a remonta de la 0-1 şi 1-2 pentru o victorie care ii asigură un loc in Grupa Mondială şi in sezonul 2008.


Perspective

Intălnirea de la Osaka ne-a arătat incă o dată că echipa Romăniei este dependentă de Andrei Pavel, ale cărui victorii au atărnat decisiv, ca de multe ori pănă acum. "Cneazul" are insă 33 de ani şi nu se ştie căt va mai juca. Iar fără el, viitorul tenisului masculin romănesc nu sună prea bine. Victor Hănescu rămăne un jucător de moral, cu evoluţii oscilante, in timp ce Horia Tecău şi Florin Mergea, mari speranţe pe vremea junioratului, cănd au fost campioni la Wimbledon, bat pasul pe loc, nefiind o soluţie viabilă. Rămăn Alexandru Lunganu şi Marius Copil, doi puşti plini de talent, dar care nu au depăşit incă nivelul promisiunilor.

×
Subiecte în articol: sport