x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Romăniei: CFR avansează dramatic

Cupa Romăniei: CFR avansează dramatic

de Mihai Igirosanu    |    15 Oct 2008   •   00:00
Cupa Romăniei: CFR avansează dramatic

Deţinătoarea trofeului, campioana CFR Cluj a obţinut după o serie incredibilă de lovituri de departajare calificarea în optimile de finală.



Deţinătoarea trofeului, campioana CFR Cluj a obţinut după o serie incredibilă de lovituri de departajare calificarea în optimile de finală.
Războiul Clujului, între Universitatea şi CFR a început halucinant, "şepcile roşii" conducând în minutul 23 cu un incredibil 2-0, prin două penalty-uri transformate de Soporan. Deşi rămasă în inferioritate numerică din minutul 45, prin eliminarea lui Alcantara, campionii au ripostat în minutul 50, prin Didi, pentru ca Trică să egaleze în minutul 74. "U" a revenit din nou în avantaj, prin Şuteu (’77), însă Peralta a egalat un minut mai târziu. În prelungiri tabela nu a mai fost modificată, iar penalty-urile au fost de-a dreptul uluitoare. Toţi cei 21 de jucători rămaşi pe gazon, inclusiv portarii Merlier şi Nuno Claro au transformat prima serie, după care scorul era 13-13. Ironia soartei, eroul din timpul regulamentar al Universităţii, Rareş Soporan, a fost şi cel care şi-a îngropat echipa, ratând al patrulea său penalty executat în acest joc, care a consfinţit şi rezultatul final, Universitatea
Cluj – CFR Cluj 13 -14!


Frustrarea lui "Munti"

"Am reuşit o victorie după un meci dificil, mai ales că am fost conduşi cu 2-0 şi am avut un eliminat. Felicit băieţii pentru tăria de caracter de care au dat dovadă, iar de acum trebuie să ne concentrăm pe partida cu Dinamo. Ştiam că "U" Cluj e o echipă bună, mă aşteptam la un meci greu, probabil şi entuziasmul i-a motivat mai mult. Le-am spus băieţilor la pauză să aibă încredere în ei şi să fie conştienţi că partida nu s-a terminat. A fost tensiune mare pe final, era greu să nu trecem mai departe, deoarece suntem deţinătorii Cupei", a declarat tehnicianul CFR-ului, Maurizio Trombetta. În replică, antrenorul celor de la "U", Dorinel Munteanu era extrem de afectat: "Nu-mi vine să cred că am pierdut, după 10 penalty-uri, cred că meritam victoria, am făcut o partidă bună. Felicit jucătorii pentru dăruire şi consider că prin această înfrângere am dat dovadă că putem realiza mai multe. Le-am spus jucătorilor mei chiar înainte de penalty-uri că noi suntem învingătorii şi aşa consider şi acum, că am câştigat meciul. Mă aşteptam ca CFR să revină, însă s-au făcut greşeli, probabil şi lipsa noastră de experienţă şi-a spus cuvântul".


Autocar vandalizat

Universitatea Craiova s-a calificat fără probleme în optimi, după ce oltenii au trecut ieri, cu scorul de 3-1 (1-0), de CSM Ploieşti, liderul seriei întâi a Ligii a 2-a. Golurile formaţiei din Bănie au fost marcate de Stoianof (’19), D. Stoica (’52) şi M. Costea (’53), în timp ce pentru gazde a redus din handicap Gafiţa (’85p). Elevii lui Nicolo Napoli au dominat categoric, trecând în mai multe rânduri pe lângă realizarea unui scor fluviu la Ploieşti. Din păcate, înainte de începerea meciului, autocarul Universităţii a fost vandalizat de suporterii CSM-ului, care au atacat cu pietre şi au izbit cu picioarele în vehicul, fiind spart un geam şi avariată caroseria. (Mario Morcov, Ploieşti)


Tg. Mureş – Dinamo 1-2

Trupa lui Mircea Rednic a reuşit inextremis calificarea în optimile de finală. Dănciulescu şi Boştină au marcat golurile victoriei după ce divizionara secundă, FCM Tg. Mureş deschisese scorul imediat după pauză. Dinamo a apărut la Tg. Mureş fără internaţionalii Lobonţ şi Tamaş, menajaţi, dar şi fără Ropotan, Fl. Bratu şi Dănciulescu, ultimii doi fiind introduşi abia pe parcursul reprizei secunde. "Aşteptam mai mult de la jucătorii care au evoluat azi. Eu le-am zis jucătorilor tot timpul să fie pregătiţi pentru că nu se ştie când le vine rândul. Bine că ne-am calificat şi n-am mai intrat în prelungiri. Trebuia să-i introduc pe cei doi atacanţi, Dănciulescu şi Florin Bratu. Ştiam că e mai greu până marcăm primul gol", a declarat antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic.


CUPA ROMĂNIEI, 16-imi

Ieri
Tricolorul Breaza – OŢelul     1-2
Vasilescu (’61)/Viglianti (’66),
O. Tudor (’85-autogol)

CSM Ploieşti – "U" Craiova     1-3
Gafiţa (’85-pen)/Stoianoff (’19),
D. Stoica (’52), M. Stoica (’54)

CSM Rm. Vâlcea – CS Otopeni     0-1
L. Ganea (’90+2)

FCM Târgu Mureş – Dinamo     1-2
Astafei (’49)/Dănciulescu (’68),
Boştină (’90+3)

"U" Cluj – CFR Cluj     13-14
după 11 m (3-3 după 90 de minute)
Soporan (’9-pen, ’23-pen), Şuteu (’77)/Didi (’50), Trică (’74), Peralta (’78)

FC BotoŞani – Gloria Buzău     4-3
după 11 m (0-0 după 90 de minute)

Sportul Studenţesc – Steaua    2-0
Curelea (’68), Varga (’84)

CFR II Cluj – FC Timişoara    0-1
Rusic (’90+2)


Azi
Ora 11:00
CFR Timişoara – Gloria Bistriţa
(Stadion CFR – Timişoara)
Arbitri: I. Kovacs – O. Şovre, Cl. Tripa

Ora 13:30
FCM Bacău – Pandurii
(Stadion Municipal – Bacău)
Arbitri: M. Bocăneală – S. Gheorghe,
M. Artene

Ora 14:30
Minerul Lupeni – Unirea Urziceni
(Stadion Minerul – Lupeni)
Arbitri: Cr. Balaj – Z. Szekely, S. Caia

Internaţional C. de Argeş – FC Argeş (Stadion Tineretului – Curtea de Argeş)
Arbitri: Ad. Comănescu – O. Maier, S. Slabu

Dunărea Galaţi – Gaz Metan Mediaş (Stadion Dunărea – Galaţi)
Arbitri: T. Crăciunescu – D. Demetrescu, V. Urzică

Farul – FC Braşov
(Stadion Municipal – Constanţa)
Arbitri: A. Constantin – I. Popa, C. Savu


Mâine
Ora 20:30 (Antena 1)
Petrolul Ploieşti – Rapid
(Stadion Giuleşti – Bucureşti)
Arbitri: G. Ionescu – Fl. Păunescu, D. Hulubei

Miercuri (29 octombrie)
FC Vaslui – Poli Iaşi
(Stadion Municipal – Vaslui)
Arbitri: M. Avram – N. Marodin,
Ad. Vidan

• Echipele scrise cu majuscule s-au calificat pentru optimile de finală

×
Subiecte în articol: sport cluj arbitri stadion