x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Romăniei: Finalista avansează lejer

Cupa Romăniei: Finalista avansează lejer

de Mihai Igirosanu    |    16 Oct 2008   •   00:00
Cupa Romăniei: Finalista avansează lejer

Internaţional Curtea de Argeş şi Dunărea Galaţi sunt performerele care au reuşit să elimine două reprezentante ale Ligii 1, FC Argeş şi, respectiv, Gaz Metan Mediaş. Finalista de anul trecut, Unirea Urziceni, s-a calificat fără probleme.



Internaţional Curtea de Argeş şi Dunărea Galaţi sunt performerele care au reuşit să elimine două reprezentante ale Ligii 1, FC Argeş şi, respectiv, Gaz Metan Mediaş. Finalista de anul trecut, Unirea Urziceni, s-a calificat fără probleme.
Într-o partidă pe care a tratat-o cu destul dezinteres, aliniind o formulă lipsită de majoritatea titularilor, FC Argeş a pierdut duelul cu vecinii de la Curtea de Argeş. "Nu pot să spun că suntem foarte afectaţi pentru acest eşec, este greu pentru o nou-promovată să facă faţă pe două fronturi. Ionuţ Badea a fost pus în temă să nu folosească prima echipă în Cupă. Este bine că nu mai avem grija acestei competiţii. Pentru noi, important este campionatul", a declarat patronul lui FC Argeş, Cornel Penescu. La Galaţi, Dunărea a produs şi ea surpriza, dar a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a elimina pe Gaz Metan Mediaş. Gloria Bistriţa s-a calificat lejer, 4-1 cu CFR Timişoara în primul meci al zilei. "Am învăţat din experienţa pe care au trăit-o echipele mai mari. Formaţiile mai slab cotate au jucat surprinzător, şi acesta a fost un semnal de alarmă. Acum, după această calificare, trebuie să fim mai responsabili. Trebuie să ne revenim în campionat pentru a ne îndeplini obiectivul, să evităm retrogradarea şi să ajungem pe unul dintre locurile 1-8. Sunt dator faţă de această echipă, luând în considerare poziţia în clasament", a declarat antrenorul Gloriei, Neluţu Sabău. La Constanţa, în singurul duel al echipelor din prima divizie, Robert Ilyeş a adus victoria Braşovului după o partidă extrem de echilibrată. "Cred că victoria este, fără dubii, meritată. Poate că Braşovul nu e o echipă care să-şi pună ca obiectiv cupa, acestea sunt CFR, Rapid sau Dinamo, noi vom juca fiecare meci la victorie şi nu ne vom da la o parte", a declarat antrenorul Braşovului, Răzvan Lucescu.

"MM": "NU MAI RATĂM CUPA!"
Finalista din sezonul trecut a competiţiei, Unirea Urziceni, n-a avut deloc emoţii la Lupeni, cu Minerul, rezolvând meciul încă de la pauză, când conducea deja cu 3-0. Mihai Stoica, preşedintele Unirii Urziceni, pare foarte încrezător în parcursul de anul trecut. "Băieţii noştri au jucat excepţional. Dan Petrescu a urmărit chiar şi azi un material cu Minerul Lupeni, i-a studiat ca pe o echipă mare. Anul acesta nu va mai fi aşa dificil şi vrem să nu mai ratăm Cupa."


Boya, iertat de "roşu"

Atacantul giuleştenilor, Pierre Boya, a fost iertat ieri de Comisia de Disciplină a FRF, care a judecat apelul făcut de oficialii rapidişti referitor la cartonaşul roşu primit de camerunez în meciul de la Târgu Jiu. "Cei de la comisie au început să râdă când au văzut faza în care am fost eliminat", a declarat Boya. Despre partida din această seară cu Petrolul Ploieşti, din Cupa României, Boya consideră că un eventual eşec nu ar fi o tragedie. "Încă nu s-au calmat spiritele la echipă după ultimele evenimente, dar sperăm să ne revenim cât mai curând. Dacă Steaua a pierdut, nu văd să fie un capăt de ţară dacă am fi eliminaţi şi noi. Dar am încredere că ne vom mobiliza şi vom învinge", a adăugat camerunezul. Acesta are drept de joc în partida din această seară, de la ora 20:30, transmisă în direct de Antena 1.


Mititelu, din nou suspendat

Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a fost suspendat timp de şase luni de Comisia de Disciplină a FRF, ca urmare a declaraţiilor calomnioase făcute la adresa arbitrilor după meciul cu FC Argeş, scor 1-1, disputat în etapa a 10-a. În plus, finanţatorul oltenilor va fi nevoit să achite şi o amendă de 300.000 RON. Mititelu era oricum în stare de suspendare, de la data de 1 octombrie, pentru două luni, după ce afirmase că arbitrul Marius Martiş ar fi ajutat Unirea Urziceni în baza unei prietenii cu preşedintele ialomiţenilor, Mihai Stoica. Amenda dictată marţi de către Comisia de Disciplină a FRF finanţatorului clubului oltean, Adrian Mititelu, în valoare de 300.000 de lei, este cea mai mare din istoria fotbalului românesc.
  • Mario Morcov


CUPA ROMĂNIEI, 16-imi

MARŢI
Tricolorul Breaza – OŢelul     1-2
Vasilescu (’61)/Viglianti (’66),
O. Tudor (’85-autogol)

CSM Ploieşti – "U" Craiova     1-3
Gafiţa (’85-pen)/Stoianoff (’19),
D. Stoica (’52), M. Stoica (’54)

CSM Rm. Vâlcea – CS Otopeni     0-1
L. Ganea (’90+2)

FCM Târgu Mureş – Dinamo     1-2
Astafei (’49)/Dănciulescu (’68),
Boştină (’90+3)

"U" Cluj – CFR Cluj     13-14
după 11 m (3-3 după 90 de minute)
Soporan (’9-pen, ’23-pen), Şuteu (’77)/Didi (’50), Trică (’74), Peralta (’78)

FC BotoŞani – Gloria Buzău     4-3
după 11 m (0-0 după 90 de minute)

Sportul Studenţesc – Steaua    2-0
Curelea (’68), Varga (’84)

CFR II Cluj – FC TimiŞoara    0-1
Rusici (’90+2)

IERI
CFR Timişoara – Gloria BistriŢa    1-4
Pecarov (’88) / Anca (’10), Hora (’41), Coroian (’45-pen), Pedro (’46)

FCM Bacău – Pandurii     0-1
Raskovici (’81)

Minerul Lupeni – fc unirea    0-4
Todoran (’6), Brandan (’12),
Rusescu (’21), S. Frunză (’55)

Curtea de ArgeŞ – FC Argeş     2-1
Şerban (’53), Tatarciuc (’83) /
Chirciu (’63)

Farul – FC BraŞov     0-1
Ilyeş (’80)

Dunărea Galaţi – Gaz Metan     4-2
după 11 m (0-0 după 90 de minute)

AZI
Ora 20:30 (Antena 1)
Petrolul Ploieşti – Rapid
(Stadion Giuleşti – Bucureşti)
Arbitri: G. Ionescu – Fl. Păunescu, D. Hulubei

MIERCURI (29 OCTOMBRIE)
FC Vaslui – Poli Iaşi
(Stadion Municipal – Vaslui)
Arbitri: M. Avram – N. Marodin, Ad. Vidan

Echipele scrise cu majuscule s-au calificat pentru optimile de finală

Partidele din această fază se dispută în sistem eliminatoriu într-o singură manşă. În caz de egalitate după 90 de minute, vor fi două reprize de câte 15 minute şi lovituri de departajare.

×
Subiecte în articol: sport argeş cupa