x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA - Urmeaza Dinamo si Rapid

Cupa UEFA - Urmeaza Dinamo si Rapid

de Sorin Anghel    |    Mihai Igirosanu    |    11 Aug 2005   •   00:00
Cupa UEFA - Urmeaza Dinamo si Rapid

Cele doua echipe bucurestene pornesc ca favorite in fata celor de la Omonia, respectiv Vardar, pentru calificarea in turul I al competitiei. Meciurile se disputa in Capitala si vor fi transmise in direct la TVR 1 de la orele 20:00 si 21:45.

Partida Rapid - Vardar Skopje va fi transmisa de TVR 1 cu incepere de la ora 20:00. Acelasi post de televiziune va difuza si meciul dintre Dinamo si Omonia Nicosia, de la ora 21:45.

Dinamo si Rapid isi joaca in aceasta seara sansa de a intra in Cupa UEFA. Accederea in turul urmator duce doar in anticamera grupelor celei de-a doua competitii intercluburi din Europa, iar fotbalul romanesc nu isi poate permite pasi gresiti.

DINAMO. Dinamo a inceput noul sezon in forta. A castigat Supercupa Romaniei, a zdrobit pe Otelul Galati si isi doreste sa continue rezultatele pozitive si cu Omonia Nicosia. Pretentiile pre-sedintelui Ioan Becali ii obliga pe jucatorii lui Andone la un rezultat prin care sa rezolve ecuatia calificarii inca de la Bucuresti.

RAPID. Giulestenii sunt favoriti certi, chiar daca jucatorii spuneau ieri ca nu apucasera sa vada vreo caseta cu Vardar. Modestia adversarului pe care il intalneste gruparea lui George Copos se regaseste si in modul in care Vardar Skopje a ales sa faca deplasarea in Romania. Macedonenii au parcurs drumul pana la Bucuresti cu un autocar, distanta fiind de 600 de kilometri. "Puteau sa vina si in caruta sau pe bicicleta, dar meciul se joaca pe teren", a spus prudent, Dolha.

OPINIE
"La prima vedere avem sanse destul de mari de calificare, trebuie doar atentie, seriozitate, pentru ca in anii trecuti au fost surprize mari prin eliminarea unor echipe romanesti de echipe mai mici si trebuie sa fim constienti ca aceste calificari se joaca numai pe teren" - Razvan Lucescu antrenor Rapid

REZERVAT
"Omonia nu trebuie subestimata. Sunt masivi si bine organizati, iar punctul lor forte este linia de mijloc. Totusi, Dinamo pleaca favorita si avem nevoie de o diferenta linistitoare in vederea returului. Imi doresc mult sa nu primim gol la Bucuresti si vom fi precauti" - Ioan Andone, antrenor Dinamo

Razvan Lucescu cere multa prudenta

HOTARAT. Robert Ilyes e decis sa dea totul pentru o victorie clara a Rapidului in fata macedonenilor
Antrenorul Razvan Lucescu crede ca Vardar Skopje are jucatori periculosi, dar ca sufera din cauza dezorganizarii.

REZERVAT. "Suntem superiori macedonenilor, fotbalul romanesc este peste cel macedonean la aceasta ora, iar Vardar nu este o echipa foarte organizata, dar este periculoasa prin jucatorii pe care ii are", a spus Lucescu. Tehnicianul a cerut ca optimismul sa fie totusi unul moderat. "Nu stiu daca se poate transa calificarea de aici, trebuie sa avem putina rabdare, nu sa ne aruncam orbeste, dar e clar ca in avantajul nostru ar fi sa ne asiguram calificarea de la Bucuresti, in perspectiva meciului din etapa a patra, cand vom intalni pe Poli Timisoara, acasa, imediat dupa returul de la Skopje", a afirmat Lucescu.

OPTIMIST. Mijlocasul Robert Ilyes este totusi de parere ca echipa sa nu poate rata calificarea. "Suntem peste macedoneni si nu se pune problema sa ne impiedicam de ei. Daca ii respectam, nu cred ca o sa avem probleme, iar dupa valoare avem 70-80 la suta sanse de calificare. Important este sa nu primim gol la Bucuresti", a spus Ilyes, care a precizat ca s-a inteles cu presedintele Dinu Gheorghe in ceea ce priveste prelungirea contractului. "In proportie de 80-90 la suta m-am hotarat sa raman, dar mai sunt cateva lucruri de pus la punct", a incheiat mijlocasul rapidist.

Descindere zgomotoasa a cipriotilor

FANATICI. Fanii Omoniei s-au facut remarcati la aeroport
Delegatia de 50 de persoane a Omoniei Nicosia a sosit in Bucuresti, ieri la ora 9:00. Desi au intampinat ceva probleme in vama, pentru care si-au manifestat nemultumirea, alb-verzii s-au incadrat in programul preconizat pentru ziua de ieri. Aseara, de la ora 20:00, Omonia a efectuat antrenamentul oficial pe Stadionul "Dinamo".

IURES. La putin timp dupa echipa si dupa staff, pe Aeroportul "Henri Coanda" si-a facut aparitia si o parte dintre cei peste 1.000 de suporteri ciprioti care vor incuraja echipa lui Henk Houwaart in aceasta seara. Acestia au declansat un adevarat iures in aeroport, manifestandu-se zgomotos, cantand si sarind in timp ce se indreptau spre iesire. In cele din urma, spiritele au fost calmate, iar fanii au fost preluati de cinci autocare.

OPTIMISM. Jucatorii Omoniei nu au dorit sa faca vreo declaratie, singurul care a vorbit fiind antrenorul Houwaart. "Sansele de calificare sunt egale. Trebuie sa marcam un gol, iar un rezultat de egalitate nu ne-ar displacea. Dinamo este puternica prin forta grupului. Ne este teama de echipa, nu de un jucator anume", a declarat acesta. Vedeta cipriotilor, Musawengosi Mguni, este anuntat ca incert pentru meciul din aceasta seara.
×
Subiecte în articol: sport dinamo