x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cursă furibundă

Cursă furibundă

de Mihai Igirosanu    |    16 Apr 2008   •   00:00
Cursă furibundă

În ciuda ploii torenţiale, circa 10.000 de suporteri au asistat luni seară la un meci încheiat en-fanfare, 4-0 cu “U” Cluj, care a reaşezat trupa lui Marius Lăcătuş pe prima poziţie a clasamentului.

STEAUA - Roş-albaştrii au redevenit lideri

 

În ciuda ploii torenţiale, circa 10.000 de suporteri au asistat luni seară la un meci încheiat en-fanfare, 4-0 cu “U” Cluj, care a reaşezat trupa lui Marius Lăcătuş pe prima poziţie a clasamentului.

Deşi a deschis scorul repede, prin Pleşan, Steaua a întîmpinat o puternică rezistenţă din partea unei echipe clujene aflată într-o situaţie disperată în clasament. Numai că torpila polonezului Golanski (’66) şi reuşitele din prelungiri ale lui Neaga şi Dayro Moreno au spulberat visele ardelenilor, dînd startul fiestei în Ghencea.

 

MULŢUMIRE. Satisfăcut de rezultat, antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş, a declarat după meci: “Nu ne-am temut de nici un joc şi de nici un adversar, îi respectăm pe toţi, dar vrem maximum. Dacă am putea obţine numai victorii pînă la final, ar fi cu atît mai bine, ne-am îndeplini obiectivul. Suntem la mîna noastră, depindem de noi şi nici n-ar trebui să ne mai intereseze meciurile CFR-ului, ci să ne concentrăm pe jocurile noastre. Spre deosebire de alte dăţi, am început foarte bine şi am marcat foarte repede. Am făcut apoi un pas înapoi şi le-am permis să se apropie mai periculos. Repriza a doua a fost altceva, am avut multe ocazii, iar jucătorii merită felicitaţi pentru joc şi rezultat. Nu ştiu dacă e cea mai bună partidă, dar repriza a doua a fost bună spre foarte bună. Sîntem pe drumul bun şi am demonstrat că echipa nu stă într-un singur jucător. S-a văzut aportul tuturor”. Lăcătuş a reacţionat direct atunci cînd a fost întrebat despre presiunea finalului de joc. “M-am săturat de cuvîntul presiune. Steaua e obişnuită cu asta, ştim să gestionăm foarte bine, avem jucători cu capul pe umeri, inteligenţi, care au ştiut să scoată rezultate chiar şi cînd jocul nu mergea foarte bine”, a declarat “Fiara”. Autor al celui de-al doilea gol în tricoul Stelei, columbianul Dayro Moreno era fericit la final. “E bine că am înscris de atîtea ori. Mai sunt cinci meciuri importante. Secretul nostru a fost liniştea de la echipă, faptul că ne-am văzut de treabă. Nu mă interesează meciurile Rapidului şi discuţiile despre aranjamente”.

 

Plase de proiecţie în Giuleşti

În urma incidentelor apărute la derby-ul cu Steaua, întrerupt în minutul 73 şi pierdut cu 0-3 la “masa verde”, clubul Rapid a dispus instalarea unor plase de protecţie în zona tribunelor I şi a II-a la meciul cu Pandurii, de sîmbătă, pentru a preveni incidentele asemănătoare. “S-au instalat deja plase de protecţie pentru prevenirea aruncării pe teren cu diferite obiecte. La accesul în stadion, se va efectua un control corporal minuţios pentru interzicerea introducerii în incinta arenei a diferitelor obiecte ce pot periclita siguranţa oficialilor şi a jucătorilor”, se arată în comunicat. În sezonul trecut, tot după un meci cu Pandurii, Rapidul a fost nevoită să joace fără spectatori deoarece antrenorul gorjenilor, Eugen Neagoe, a fost la un pas de a fi lovit cu o sticlă din plastic.

 

“Tunarul” Golanski a spart gheaţa

Fundaşul polonez Pawel Golanski a marcat primul său gol pentru Steaua, reuşita sa aducînd liniştea în Ghencea. “Sînt fericit că am marcat pentru Steaua. L-am îmbrăţişat pe Vâtcă după gol, pentru că duminică, la antrenament, mi-a spus că voi marca. Marţi, după antrenament, o să-l rog pe Lăcătuş să-mi permită să dau o bere băieţilor. Sper să rămînem pe primul loc şi să jucăm din nou în Liga Campionilor”, a declarat Golanski. “Avem un moral bun, mergem din victorie în victorie. E normal ca toată lumea să încerce să te dea jos de pe locul unu, dar e bine că am rămas cu picioarele pe pămînt”, a completat Nicolae Dică.

 

×
Subiecte în articol: sport