x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cursul de antrenori - Testati la limbi straine

Cursul de antrenori - Testati la limbi straine

17 Aug 2004   •   00:00

Emotii mari pentru o parte dintre antrenorii din Divizia A ieri dimineata, cand au sustinut, la Casa Fotbalului, examenul de admitere pentru a doua editie a cursului PRO.

In frunte cu tehnicianul rapidist Razvan Lucescu, Cosmin Olaroiu si Dorinel Munteanu, tehnicienii au sustinut doua examene: unul de limba straina si altul teoretic, despre filozofia fotbalului.

PROFESORI. Candidatii au avut parte de o comisie de supraveghere alcatuita din foste nume mari ale antrenoratului romanesc, printre cele mai importante fiind Emeric Ienei, Angelo Niculescu, Florin Halagian si directorul Scolii de Antrenori a FRF, Mircea Radulescu. Dintre cei 22 de tehnicieni care au fost strigati ca la catalog au absentat motivat Ilie Stan si Florin Constantinovici, antrenori secunzi la echipele nationale de seniori, respectiv juniori, precum si Petre Grigoras, care a avut un deces in familie. Fostul secund al lui Victor Piturca la Steaua, Stefan Iovan, a lipsit insa nemotivat, starnind supararea lui Mircea Radulescu. "Este un examen la care nimeni nu va ramane corigent, dar vrem sa vedem care este mentalitatea antrenorilor nostri si sa stim de unde pornim in instruirea lor", a declarat "Riciu".

SPERANTE. Mijlocasul Stelei a fost unul dintre cei mai emotionati invatacei de la scoala de antrenori, spunand ca acesta este un pas important in viata sa. "Trebuie sa ma gandesc si la ce voi face dupa ce voi agata ghetele in cui. Astfel reusesc sa ma obisnuiesc cu viata de antrenor", a declarat "Neamtul", care respecta decizia lui Anghel Iordanescu de a nu-l convoca la echipa nationala pentru meciul cu Finlanda, de maine.

EMOTII

Razvan Lucescu a sustinut examen la limba italiana si a iesit foarte emotionat de la admiterea la cursul PRO. "Nici la meciuri nu am avut asa emotii. Nu mi-am ales inca echipa la care voi face practica, dar poate voi merge la Sahtior", a declarat, in gluma, tehnicianul Rapidului, care ar studia chiar si la rivala Dinamo, daca echipa lui Andone reuseste sa treaca de Manchester United. "Ma bucur pentru convocarea lui Sabin Ilie, "Ema" Dolha, Ionut Stancu si sper sa ajute echipa nationala. De asemenea, mi-as mai dori sa-i vad la lot pe Burdujan si Marius Constantin. E un lucru bun ca s-a facut, in sfarsit, pasul de la "generatia de aur" si se porneste pe un drum nou", a adaugat Razvan, care considera ca echipa Romaniei este favorita in meciul de maine.

SIGURANTA

"Respect decizia lui nea Puiu de a nu ma convoca la echipa nationala. Este adevarat ca sunt iesit din forma, dar cred ca inca mai am valoare pentru reprezentativa. Am petrecut niste ani frumosi la nationala si acum ma concentrez doar asupra jocului la Steaua si asupra cursurilor PRO. Eu imi voi vedea de treaba, iar daca merit, sunt sigur ca voi mai fi chemat la nationala" - Dorinel Munteanu, antrenor-jucator Steaua
×
Subiecte în articol: sport