x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cursuri PRO - Campionii demiterilor

Cursuri PRO - Campionii demiterilor

de Vicentiu Neagoe    |    Marius Mihalcea    |    09 Ian 2007   •   00:00
Cursuri PRO  -  Campionii demiterilor

ume sonore la al doilea modul al antrenorilor. Directorul Scolii Romane de Antrenori, Mircea Radulescu, a facut o statistica proprie din care a reiesit ca tara noastra detine primul loc in Europa la capitolul tehnicieni demisi anul trecut.

Nume sonore la al doilea modul al antrenorilor. Directorul Scolii Romane de Antrenori, Mircea Radulescu, a facut o statistica proprie din care a reiesit ca tara noastra detine primul loc in Europa la capitolul tehnicieni demisi anul trecut.

Mircea Radulescu a evidentiat faptul ca noul val de antrenori si-a confirmat valoarea in anul 2006 si ca tehnicienii straini care au profesat in campionatul romanesc i-au adus acestuia un plus de valoare. Directorul Scolii de Antrenori din cadrul FRF s-a aratat insa dezamagit ca la esaloanele inferioare se apeleaza la solutii de compromis, de regula antrenorii provenind din fosti jucatori care nu au o pregatire specifica in acest sens. "Antrenorii tineri au facut progrese mari in privinta mentalitatii, au inteles ca foarte mult conteaza vocatia, pasiunea si talentul lor", a spus "Riciu".

CONSIDERATII. Basarab Panduru, Bogdan Stelea, Viorel Hizo, Stefan Stoica, Viorel Moldovan, Miodrag Belodedici, Dorin Mateut, Eugen Neagoe si Costel Galca sunt cateva dintre numele sonore care au luat parte la seminarul de ieri al cursurilor pentru obtinerea licentei Pro, care s-a desfasurat la Casa Fotbalului. "Relatia mea cu patronul Bosanceanu este una buna, nici n-ar putea cum sa fie altfel, pentru ca vorbim prea putin", a spus tehnicianul Farului, Basarab Panduru, unul dintre antrenorii care au trait mai multe experiente nefericite in cariera de antrenor, fiind demis de la mai multe echipe. Antrenorul Universitatii Craiova, Stefan Stoica, a precizat, privitor la demisia lui Ioan Andone de la Omonia Nicosia, ca "a survenit din cauza influentei politicului in arbitrajul cipriot. In Romania nu exista asa ceva, nu am simtit nici un fel de presiune din vreo directie anume, iar in ceea ce ma priveste, relatia mea cu domnul Mititelu este una normala".

Atacantul Rapidului, Viorel Moldovan, prezent la randul sau la cursurile Pro, si-a reafirmat interesul pentru o cariera de antrenor: "Daca sunt aici, e clar ca sunt hotarat sa devin antrenor, si nu conducator de club, chiar daca domnul Padureanu mi-a rezervat locul de presedinte la Gloria Bistrita".
FRF precizeaza in legatura cu reluarea sezonului
Printr-un comunicat postat pe site-ul sau, Federatia Romana de Fotbal a tinut ieri sa dezminta informatiile aparute in presa in ultimele zile, conform carora debutul sezonului de primavara la data de 24 februarie a fost stabilit in ultimul moment. "In cadrul sedintei sale de la 31 martie 2006, Comitetul Executiv al FRF a aprobat, printre altele, calendarul competitional al sezonului 2006-2007, iar Liga 1 va incepe cu etapa a 20-a, programata in ziua de 24 februarie, ultima etapa, a 34-a, urmand sa aiba loc la 26 mai." Majoritatea conducatorilor cluburilor din primul esalon stiau ca sezonul de primavara se va relua la data de 3 martie, iar antrenorii s-au plans ca acest fapt le-a dat planurile de pregatire peste cap.

SARACIE
"Am fost in Portugalia sa vad mai multi jucatori si, intr-adevar, piata de acolo este interesanta, insa numai pentru cine are bani. Farul nu are in momentul de fata 700.000-800.000 de euro, atat cat cer conducatorii cluburilor lusitane pe un jucator din asta bun. Dupa cum am vazut-o eu pe Benfica, Dinamo are 50% sanse sa se califice mai departe in Cupa UEFA"
  • Basarab Panduru, antrenor Farul Constanta

    SUFICIENTA
    "Andone a facut o treaba buna la Omonia, pentru ca echipa este la un punct de primul loc, insa in Cipru politicul influenteaza fotbalul si conteaza foarte mult partidul din care faci parte. Omonia este de partea celor care nu sunt la putere. De aceea nu pot spune ca Andone nu a reusit acolo"
  • Stefan Stoica, antrenor Universitatea Craiova
  • Galca, stelist
    Fostul international Constantin Galca a declarat la finalul cursurilor Pro ca doreste neaparat sa absolve stagiul si daca ar fi sa antreneze in Romania, ar alege-o doar pe Steaua. "As vrea sa antrenez gruparea din Ghencea, pentru ca sunt stelist. Pana atunci insa, trebuie sa termin aceste cursuri", a spus mijlocasul in varsta de 35 de ani. Altfel, Galca a mai declarat ca "sunt pregatit sa-mi continuu cariera de fotbalist, insa nu in Romania, ci in Spania, pentru ca acolo este stabilita familia mea". Fostul mijlocas al Generatiei de Aur a evoluat la Steaua intre anii 1991-1996, apoi la Espanyol Barcelona. In prezent, dupa ce s-a despartit de gruparea UD Almeria, Galca este in cautarea unui angajament.
    ×
    Subiecte în articol: sport