x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dăm piept cu Ucraina, Portugalia şi Elveţia

Dăm piept cu Ucraina, Portugalia şi Elveţia

de Ovidiu Ciutescu    |    24 Mar 2009   •   00:00
Dăm piept cu Ucraina, Portugalia şi Elveţia

Sorţi favorabili jucătoarelor pregătite de Radu Voina în tentativa de calificare la Campionatul European de handbal feminin din 2010. O ediţie care se va desfăşura, în premieră, în două state: Norvegia şi Danemarca. Singura nucă relativ tare, care se va pune în faţa tricolorelor, în Grupa 1, este reprezentativa Ucrainei. Celelalte partenere de întrecere sunt Portugalia şi Elveţia.



În afara faptului că acest turneu final se va disputa în două ţări, o altă premieră o constituie sistemul de calificare, cu grupe preliminare în care se dispută jocuri în sistemul tur-retur. La turneul programat între 9-19 decembrie 2010 vor ajunge doar 16 echipe, singurele care au asigurată participarea în prezent fiind Norvegia şi Danemarca - în calitate de ţări organizatoare a evenimentului.


Radu Voina: Logic, trebuie să ne calificăm

La câteva minute după ce a aflat adversarii pentru preliminariile C.E. 2010, antrenorul Radu Voina s-a declarat mulţumit de grupa în care a fost repartizată România. ''Asta a fost soarta noastră, să jucăm cu Ucraina, Portugalia şi Elveţia. Eu zic că e o tragere corectă şi stă la îndemâna noastră, mai precis a fetelor, să meargă la CE din 2010. Teoretic, România şi Ucraina sunt favoritele grupei, dar şi Portugalia are o echipă periculoasă, e aproape de Spania în acelaşi timp. Dar, cred că deocamdată suntem peste ele. Logic ar trebui să ne calificăm, dar fiecare meci trebuie tratat cu seriozitate'', a declarat Radu Voina, citat de Agerpres.


Componenţa celor 7 grupe preliminare:

Grupa 1: România, Ucraina, Portugalia, Elveţia

Grupa a 2-a: Ungaria, Suedia, Cehia, Azerbaidjan

Grupa a 3-a: Franţa, Austria, Islanda, învingătoarea din barajul Marea Britanie-Finlanda

Grupa a 4-a: Germania, Belarus, Slovenia, Italia

Grupa a 5-a: Spania, Serbia, Turcia, Grecia

Grupa a 6-a: Rusia, Polonia, Slovacia, Muntenegru

Grupa a 7-a: Croaţia, Macedonia, Olanda, Lituania


Meciurile din grupele preliminare se vor juca după următorul program:

Etapa I - între 14-18 octombrie 2009,

Etapa a II-a - între 31 martie-4 aprilie 2010,

Etapa a III-a - între 26-30 mai 2010.

La ultima ediţie a Campionatului European, desfăşurată în luna decembrie 2008, în Macedonia, naţionala României a ocupat locul cinci.

×
Subiecte în articol: sport