x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dan Gartofan de neoprit

Dan Gartofan de neoprit

24 Mai 2004   •   00:00

Raliul Maramuresului, desfasurat la Baia Mare la sfarsitul saptamanii trecute, a reprezentat un nou prilej pentru Dan Gartofan de a sarbatori o victorie in Campionatul National de Raliuri (CNR).

CATALIN FAINISI

Brasoveanul a obtinut, cu Seat Cordoba WRC, al treilea succes din tot atatea curse in acest sezon, facand un pas important spre titlul de campion. Locul doi in cursa maramureseana a fost ocupat de Daniel Ungur, urmat de Romulus Preda. Pozitia a patra i-a revenit lui Mihai Leu, care a mers foarte bine pe Hyundai Coupe Kitcar, devansandu-l pe multiplul campion national, Constantin Aur. Acesta inca nu a reusit sa se acomodeze cu Skoda Octavia WRC, care, „desi este o masina foarte desteapta, n-are cine sa mi-o regleze". Cu 30 de puncte in clasamentul general, „Giri" este urmat de Daniel Ungur, care a acumulat doar 15, podiumul fiind incheiat de Manuel Mihalache, cu 13.

PROBLEME. Marele rival al lui Gartofan, Bogdan Marisca, a fost nevoit sa abandoneze din cauza ploii, care, alaturi de drumul prost, l-a surprins si a determinat iesirea sa in decor. De altfel, calitatea proasta a asfaltului si numarul mic de amatori de raliu prezenti la Baia Mare au reprezentat aspectele negative ale uneia dintre cele mai spectaculoase curse.

ANIVERSARE. Sarbatoritul cursei a fost Alexandru Pitigoi, care a implinit 25 de ani joia trecuta. Acesta si-a serbat ziua de nastere alaturi de prietenii din campionat, la fel cum a facut in ultimii 3 ani.

Clasament general piloti

1. Dan Gartofan 30 p
2. Daniel Ungur 15 p
3. Manuel Mihalache 13 p
4. Constantin Aur 10 p
5. Emanuel Ilina 10 p
6. Bogdan Marisca 10 p
7. George Morar 8 p
8. Mihai Leu 8 p
9. Romulus Preda 7 p
10. Alexandru Pitigoi 5 p.

×
Subiecte în articol: sport