x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Daniel Albrecht s-a accidentat grav la un antrenament - video

Daniel Albrecht s-a accidentat grav la un antrenament - video

23 Ian 2009   •   00:00
Daniel Albrecht s-a accidentat grav la un antrenament - video


Schiorul elveţian Daniel Albrecht s-a accidentat grav la un antrenament desfăşurat, joi, la Kitzbuhel (Austria), suferind o hemoragie cerebrală şi alte traumatisme, în urma unei căderi la viteza de aproximativ 140 km/h.



Albrecht, în vârstă de 25 de ani, a negociat greşit saltul final, a căzut, s-a rostogolit de câteva ori, a rămas inert şi a intrat în comă.

Timp de 20 de minute el a primit îngrijiri chiar pe pârtie, înainte de a fi transportat cu elicopterul la spitalul Sankt-Johann din apropiere. Acolo, elveţianul şi-a revenit, însă medicii i-au indus coma artificială, pentru a-l putea duce la un spital din Innsbruck, unde a intrat la terapie intensivă.

În 2008, americanul Scott Macartney a suferit o accidentare asemănătoare în acelaşi loc şi a stat în comă artificială mai multe zile, în urma unui traumatism cranio-cerebral.

După acel accident, pârtia a fost modificată în zona saltului final, însă, conform schiorului francez Adrien Theaux, zona respectivă poate deveni o adevărată trambulină, dacă sportivul nu o abordează într-o poziţie adecvată.

"Deschideţi o fereastră la maşină, pe o autostradă, la viteza de 140 de kilometri pe oră şi veţi vedea ce presiune există", a explicat elveţianul Didier Cuche, încercând să descrie gradul de dificultate pe porţiunea în care compatriotul său s-a accidentat.

Albrecht s-a impus, în acest sezon, în etapa de la Solden şi în cea de la Alta Badia, având, în total, patru victorii în Cupa Mondială. El este, de asemenea, campion mondial la supercombinată.
Mediafax

×
Subiecte în articol: sport