x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Darul batranului Oliver Kahn

Darul batranului Oliver Kahn

26 Feb 2004   •   00:00

Portarul german a gafat incredibil la sutul lui Roberto Carlos din minutul 83, oferindu-le "galacticilor" un egal nemeritat, dupa evolutia jocului.

Pentru prima data in istorie, Real Madrid a reusit sa evite o infrangere pe "Olympiastadion ", intr-un meci oficial cu Bayern Manchen. In precedentele 7 partide disputate de cele doua echipe pe arena bavareza, madrilenii nu izbutisera sa obtina vreun punct. Golul lui Makaay din minutul 75 si mai ales jocul fara stralucire al campioanei Spaniei lasau impresia ca nici de aceasta data lucrurile nu vor sta altfel. Si totusi, ibericii au spart ghinionul. E adevarat ca in cea mai mare masura "meritul" ii apartine lui Oliver Kahn, portarul german scapand incredibil in plasa un balon sutat de Roberto Carlos, in minutul 83.

MULTUMIRI. De altfel, presa spaniola s-a declarat recunosca toare goalkeeper-ului german. "Multumim, batrane", titreaza cotidianul "AS". "Gafa lui Kahn a salvat un Real mediocru. Bayern a fost un adversar mult mai dificil decat ne asteptam", scrie cotidianul spaniol. In schimb, "Marca" a gasit chiar un nou termen, care sa exprime greseala portarului german: "una Khantada", mai ales ca nu este prima data cand neamtul "o comite". Sub titlul "Drama lui Kahn", cotidianul german "Bild" isi exprima dezamagirea: "Pacat Bayern. Va fi foarte greu".

PROMISIUNE. La randul sau, Oliver Kahn, care a jucat dupa ce i s-au facut infiltratii la coloana, a recunoscut ieri, intr-o conferinta de presa, ca unicul mod in care isi poate rascumpara greseala este sa castige de unul singur meciul retur de pe "Santiago Bernabeu". De asemenea, germanul, in varsta de 34 de ani, a promis ca se va gandi la o eventuala retragere.



Sparta Praga - AC Milan 0-0

Campioana Europei AC Milan a scos doar un egal alb, 0-0 la Praga. Sistemul cu doua varfuri impus de Silvio Berlusconi, antrenorului Carlo Ancelotti, nu a dat rezultatele scontate. E adevarat ca "rossonerii" au avut nenumarate ocazii, ratate insa cu seninatate de Inzaghi si Sevcenko. Echipa antrenata de Carlo Ancelotti pare sa treaca printr-o criza in ceea ce priveste golurile marcate in Europa, avand in vedere ca, in ultimele 7 meciuri disputate in Liga Campionilor, Milanul a marcat doar de 4 ori. Altfel, capitanul Paolo Maldini a fost la un pas de a rata deplasarea in Cehia, pentru ca si-a uitat pasaportul acasa. Afland de omisiunea jucatorului, conducerea clubului milanez a demarat o serie de tratative diplomatice, in urma carora Maldini a reusit totusi sa urce in avion si sa patrunda pe teritoriul Republicii Cehe chiar si fara pasaport. Asa ca veteranul italian a avut ocazia sa joace marti meciul cu numarul 126 in Europa.



Celta Vigo - Arsenal 2-3

Cel mai spectaculos meci disputat marti in "optimile" Ligii Campionilor a fost cel de la Vigo, unde Arsenal a invins pe Celta cu 3-2. A fost prima victorie a "tunarilor" in cinci deplasari in Spania. Succes pe care englezii il datoreaza in mare masura brazilianului Edu, autor al unei "duble" in minutele 18 si 58. Interesant este ca primul gol al spaniolilor a fost marcat tot de Edu (‘27). Nu este insa vorba de una si aceeasi persoana, chiar daca si acesta din urma este tot brazilian. Jose Ignacio a egalat la 2, in minutul 64, pentru ca echipa antrenata de francezul Arsene Wenger sa fie salvata cu 10 minute inainte de final de o faza creata de doi conationali: Thierry Henry si Robert Pires, ultimul fiind si cel care a trimis balonul in plasa. Noul antrenor al Celtei, Radomir Antici, a acuzat arbitrajul lui Anders Frisk, considerand ca centralul suedez le-a refuzat spaniolilor doua penalty-uri la Sylvinho si Mostovoi.



Lokomotiv - AS Monaco 2-1

AS Monaco a picat examenul de rusa. Dupa doar o ora de joc, francezii erau condusi la Moscova cu 2-0, in urma golurilor marcate de Izmailov (Ô32) si Maminov (Ô59). Punctul realizat de Morientes in minutul 69 a pastrat insa intacte sansele de calificare ale fotbalistilor din Principat. "Toata lumea ne vedea in sferturi inca de la tragerea la sorti. Toti au uitat ca avem un adversar, pe care probabil ca nici noi nu l-am respectat suficient. Jucatorii au crezut ca o sa le fie usor. E un miracol ca nu am pierdut la o diferenta mai mare", a spus antrenorul Didier Deschamp. Pentru rusi, succesul este cu atat mai important cu cat acesta a fost primul meci oficial al sezonului. "E o victorie mare. Niciodata nu am mai invins intr-un meci international in februarie, cand campionatul este intrerupt" a spus tehnicianul Iuri Semin. La ora meciului, temperatura a fost una "blanda" pentru Moscova, inregistrandu-se doar -1 grad Celsius.
DELIA GOMOESCU

×
Subiecte în articol: sport